Annons:

VisitBritain storsatsar på affärsresenärer

Den brittiska turistbyrån, VisitBritain, storsatsar på affärsresenärer. Den 22 september samlar de den nordiska affärsresenärsbranschen på Grand Hotel i Saltsjöbaden tillsammans med en rad brittiska samarbetspartner.

Med evenemanget Meet the Brits vill de sätta fokus på det ökade värdet som resenärer till Storbritannien upplever. Under 2008 hade Storbritannien 31,9 miljoner utländska besökare och de spenderade 16,4 miljarder pund, en ökning med 2,5 procent jämfört med 2007.
– Under de fyra första månaderna 2009 hade vi 8,9 miljoner utländska besökare i Storbritannien och de spenderade 4,4 miljarder pund. Det här är en minskning med knappt 1 procent jämfört med samma period föregående år. I det rådande läget är det här urstarka siffror och det är därför extra roligt att kunna presentera eventet Meet the Brits. Här ger vi våra partner ett värdefullt tillfälle att skapa kontakter samtidigt som vi presenterar affärsmöjligheterna inom segmentet, säger Gary Robson, europeisk marknadschef på VisitBritain.
I mitten på april lanserade VisitBritain den paneuropeiska kampanjen Britain for less som hade fokus på det ökade värdet som turisterna upplever i Storbritannien. Nu tar de steget vidare och samlar hela den Nordiska affärsresebranschen på ett evenemang där deltagarna får möta brittiska partner som representerar allt från hotell- och konferensfaciliteter till golfresorter, turistråd samt företrädare för logistik- och transportbranschen.

Kommentarer är stängda.