Annons:

Wallander-turismen gav Ystad Stora Turismpriset

Ystads kommun tilldelades på torsdagen Stora Turismpriset för sin medvetna satsning på filmturism.

Det stora intresset för Henning Manckells böcker och filmerna som bygger på dem har lett till att Ystads turism ökat med 60 procent de senaste fem åren.
– Årets vinnare får mitt gamla polishjärta att slå ett extra slag. Ystad kommuns medvetna satsning på filmturism har gett positiva svallvågor, både i Sverige och i övriga världen. Wallander har definitivt lyft fram Ystad på den internationella kartan.  Kommunen har blivit en viktig aktör för turistäringens utveckling och är en värdig vinnare, säger Björn Eriksson, fd rikspolischef och nuvarande ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.
Priset delades ut under Turistgalans seminarium, som hölls på torsdagen i Stockholm med RTS som huvudarrangör. Prissumman var 100 000 kronor.
Senare under seminariet delades Trip Award ut, som vill lyfta de goda exemplen inom turistindustrin. Där vann Skistar, City Airline och Borgafjäll Hotell och Spa. Skistar fick priset för bäst nyttjande av marknadsföring/distribution. Enligt juryn ett skolexempel på hur man genom sitt varumärke och strategiska tänkande på ett smart sätt kan arbeta med internet som marknadskanal.
Årets Uppstickare blev City Airline, det Göteborgsbaserade flygbolaget som utifrån sin regionala bas nu startar på nya marknader.
Årets Comeback blev Borgafjäll Hotell och Spa, där juryns motivering löd: ”Efter en lång och brokig historia känns det nu som Ralph Erskins gamla hotell i vildmarken äntligen har hittat hem och återuppstått i sin forna prakt. Tack vare entreprenörens outtömliga engagemang och övertygelse har man tillsammans med sin personal lyckats skapat nytt liv i byn och en unik produkt som har letats sig ut i världen och gett genklang på den internationella marknaden.”

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024