Annons:

Uber och Hyundai testar självkörande taxi i Las Vegas

Las Vegas blir först med en robottaxitjänst med självkörande bilar. Första taxitjänsten görs i ett samarbete mellan Uber och Hyundai, som bildat ett gemensamt bolag – Motional – för att kommersialisera den självkörande teknologin. Text: Janne Sundling

Only in Las Vegas – än så länge. Det här är första steget i företagens 10-årsplan att för nordamerikanska storstäder. Fast en test i mindre skala har redan gjorts i Santa Monica, Kalifornien, som fortfarande pågår.

Los Angeles ska bli Motionals andra lanseringsstad ”vid ett senare tillfälle”, enligt företaget. Kalifornien har strängare regelverk än Nevada. Än så länge har företaget endast ett tillstånd från kaliforniska myndigheter för att testa de självkörande bilarna med en säkerhetsförare, men har ansökt om ett förarlöst testtillstånd.

Företaget vill inte säga hur många fordon som kommer att tilldelas för Uber-resor i staden, men en talesperson berättar för TechCrunch att robotaxin ska finnas i ”högtrafikerade och populära destinationer längs Las Vegas-strip” och kommer till en början att köras under dagtid. 

Men mänskliga säkerhetsoperatörer kommer att vara i fordonen till en början, men Motional hoppas kunna påbörja helt förarlös trafik 2023. Robottaxi-tjänsten med Uber ska till en början att vara gratis medan företagen samlar in feedback från användarna.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024