Annons:

Annons:

Flygkaos i USA när gränserna öppnar

Flera tunga amerikanska flygbolag har drabbats av omfattande störningar den senaste tiden. Med öppnandet av USA:s gränser och nya vaccinkrav för anställda runt hörnet väcker det frågor inför den intensiva resesäsongen i slutet av året. Den gångna helgen bjöd på kaos på amerikanska flygplatser när flygjätten American Airlines tvingades ställa in tusentals flighter.

De fyra största flygbolagen i USA, som tillsammans står för över 60 procent av marknaden, ställde in en femtedel av sina flighter i september jämfört med de ursprungliga planerna som publicerades före sommaren.

American Airlines, som uppmanat sina anställda att vaccinera sig eller ansöka om undantag, har tidigare uppgett att de inte tror att de ska behöva sparka anställda som inte vaccinerar sig.

”Vi är mycket säkra på att vi kommer att ha alla vi behöver för att följa vårt flygschema”, sa vd Doug Parker i samband med bolagets rapportsläpp i slutet av oktober.

Under den närmaste månaden räknar flygjätten med att 1.800 flygvärdinnor som har varit tjänstlediga på grund av pandemin ska återvända till jobbet. Samtidigt har Southwest Airlines meddelat att de ska anställa 5.000 personer före årsskiftet för att öka kapaciteten.

En kommentar

  1. Zygge: Ni gör det igen - använder bilder på AA plan med målning som användes för många år sedan. AA ändrade logga och målning på sina plan 2013. Lätt att hitta på nätet.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.