Annons:

Premium

Reserusch ”som 2019” när USA firar Thanksgiving-helg

Under veckan med Thanksgiving-helgen räknar amerikanska flygbolag och flygplatser med rekordnivåer, som väntas bli högsta på tre år. Text: Janne Sundling

”Jag förväntar mig att de flesta flygningar kommer att köras väldigt fulla”

Thanksgiving handlar om att återse nära och kära. Det betyder att runt 55 miljoner amerikaner kommer att ta bilen, tåget eller flyget hem. Resegruppen AAA uppskattar att flygresorna kommer nå cirka 99 procent av 2019 års nivåer.

– Jag förväntar mig att de flesta flygningar kommer att köras väldigt fulla, säger John Grant, analytiker på resedataföretaget OAG till resesajten Skift.

Amerikanerna är mer ivriga att resa när effekterna av pandemin minskar. Men bemanning och flygplansbrist har begränsat flygindustrins förmåga att öka kapaciteten, vilket resulterat i färre platser och högre priser för resenärer.

Thanksgiving brukar vara den mest hektiska perioden under året för resor. Men möjligheten att arbeta på distans har gjort det möjligt för många amerikaner att förlänga sina resor och undvika rusningen.

– Vi är glada över att (rese)efterfrågan återvänder, sa USA:s transportminister Pete Buttigieg på måndagen vid ett evenemang på Chicago O’Hare Airport. 

Flygbolagen har 13 procent färre inrikesflyg under Thanksgiving-perioden jämfört med 2019, enligt uppgifter från Cirium.

Och flygbolagen säger att de är bättre förberedda att hantera semesterreserushen till Thanksgiving, som inträffar den fjärde torsdagen i november,…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024