Annons:

Annons:

USA lättar reserestriktioner

USA väntas lätta på reserestriktioner för vaccinerade EU-medborgare och britter, uppger tre källor för Financial Times. Nyheten bekräftades sedan av för AFP av Vita husets coronacoordanator Jeffrey Zients. Beskedet fick flera bolag inom resesektorn att stiga.

Bland annat fick nyheten SAS att vända till ett litet plus på Stockholmsbörsen, dock stängde aktien 0,4 procent ner. Samtidigt rusade både IAG och Lufthansa mellan 10 och 5 procent på Europabörserna.

Enligt tidningen kommer Vita huset att presentera den nya resepolicyn senare under måndagen – efter 18 månader av inreseförbud från flera regioner.

Redan i november ska fullt vaccinerade resenärer kunna flyga in i landet.

Det amerikanska beskedet om att vaccinerade medborgare i EU och Storbritannien från och med november åter ska få resa in i USA välkomnas, rapporterar AFP.

”Ett länge efterlängtat steg för åtskilda familjer och vänner och ett viktigt steg för näringslivet, skriver EU-kommissionen på Twitter.

EU:s industrikommissionär Thierry Breton säger att beskedet är ”logiskt, utifrån EU:s framgångsrika vaccinationsprogram”.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson skriver på Twitter att han gläds över nyheten.

”Fantastiskt att vänner och familjer kan förenas igen”, skriver han.

7 kommentarer

  1. Anonym: Vem bryr sig. Världens största hycklare.
  2. Travelman: Detta är en rese-sida. Passar det inte så kan du skriva av dig någon annanstans. Fantastiska nyheter för alla som sysslar med resor! Får vi hoppas att det börja lossna nu?
  3. Magnus: Underbara nyheter för alla reseintresserade, arrangörer, resebyråkollegor och flygbolag 👍✈️🙏
  4. Emil: Lättnaderna gäller oavsett nationalitet och varifrån man reser, givet att man har vaccinpass (två vaccinationer av godkänt vaccin) och negativt PCR-test inom 72 timmar före avresa
  5. Tim: Äntligen! Öppnar EU igen då för amerikaner ?
  6. Marcus Andersson, Ticket.se: Fantastiska nyheter! nu hoppas vi att det lossnar :D
  7. Carl: Hej. Jag har en fråga till alla här. Planerar på att åka till USA snart. Är det någon som hört något om ett krav att ha ett bevis på att man bokat COVID-TEST efter landning i USA. D.v.s att man behöver ta ett test före departure och efter ankomst? Behöver man något test efter att man varit i USA för att komma hem till Sverige eller om man landar i Kastrup? Eller räcker dubbelvaccinering?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.