Annons:

Annons:

Vad är ditt favoritresmål i USA?

Helene Hofverberg, kommunikations-
ansvarig Visit Britain

– Kalifornien, för vädret och naturupplevelserna. Missa inte San Francisco, vinprovning i Napa, 1800-talshotellet Wawona i Yosemite och pittoreska Carmel vid kusten. Ett tips är också att hyra ett strandhus några nätter. Det kostar en del men oftast ryms man två till tre familjer.

Jan Lundin, vd RTS
– Telluride, ett helt unikt ställe i Colorado på 3 000 meters höjd. En gammal gruvstad som behållit sin genuina karaktär som vildavästernstad och är en fantastisk destination både sommar och vinter. Den blev utsedd av Condé Nast Traveller som Nordamerikas bästa skidort 2012. Dessutom är det min andra hemstad, där jag bott, jobbat och gått i skolan. Välkommen och hälsa från mig!

Jon Tormodsson, vd American Explorer
– Manhattan, New York. Tack vare vyerna när man promenerar över Brooklyn Bridge från Brooklynsidan in mot Manhattan. Tack vare en helt vanlig brunch en helt vanlig söndag i Tribeca. Tack vare Madison Square Garden och människorna med den sociala förmågan. Självsäkerheten. Exhibitionismen. Påstridigheten.

Anders Persson, försäljnings- och marknadschef, Swanson’s Travel.
– Svår fråga … jag måste nog ändå framhålla det genuina Amerika framför de vanliga turistmålen. Då blir det området kring Klippiga bergen, med fantastisk och omväxlande natur, spännande stora och små nationalparker, varma och vänliga människor och en och annan golfbana i skiftande terräng.

Susanne Ritzén, Sverigechef My Planet
– Nationalparken Grand Canyon från ovan i helikopter är helt magiskt. Det är svårt att förstå vidden av detta underverk utan att se det med egna ögon. Att flyga och sväva över dess klyftor och raviner och att få se hur Coloradofloden slingrar sig som en orm långt där nere bland klyftorna var speciellt. Pricken över i:et är att efter 40 minuter uppe i luften landa helikoptern nere i ”the canyon” för att bjudas på en smaklig champagnelunch.

Mikael Robertsson, vd på Flygresor.se
– Jag gillar att hyra en bil och köra runt och uppleva USA. Jag hyrde till exempel en bil i Buffalo och hann med Buffalo, Niagarafallen, Toronto, en del av amerikanska landsbygden, Washington och Philadelphia innan jag lämnade tillbaka bilen på Newark en vecka senare.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.