Annons:

Annons:

Här är veckans rookie i reseindustrin: Mattias Stengl på Hobo

Då och då presenterar Travel News veckans rookie i reseindustrin. Alltså en ung, smart människa du ska ha koll på för snart är hen din chef. Mattias Stengl redan chef på hipsterhotellet på Hobo i Stockholm.

Vem är du?

Du är hotelldirektör på Hobo 

Vad gör du hela dagarna?

Mina dagar spenderar jag på att hitta nya spännande samarbetspartners till Hobo, det mesta vi gör ska göras i samarbete med andra – förutom det så leder och coachar jag ett fantastiskt team på totalt 60 personer. 

Ni är ett hipsterhotell tycker jag. Känns det bra eller dåligt. Motivera gärna ditt svar. 

Det är inte vad jag själv skulle definiera oss som, men har heller ingenting emot att exempelvis du definerar oss så. Det viktigaste är vad vi faktiskt gör, och oavsett vad vi tar oss för så gör vi det med lika mycket hjärta som hjärna och det tror jag är nyckeln till varför många återvänder till oss och upplever oss som autentiska i vad vi gör. Vi vänder oss till människor som är nyfikna, öppna, gillar att delta snarare än att titta på och definerar man det som hipsters så har jag ingenting emot det.

Varför ska man bo på Brunkebergstorg?

Brunkebergstorg har blivit en fantastisk plats, ett 20-tal restauranger med allt från street food till fine dining och fantastiska hotell med helt olika koncept som utgör hjärtat. Du bor mitt i Stockholm, mitt bland restauranger som Stockholmarna själva väljer och oavsett om du är här för business, leisure eller båda så Brunkebergstorg en perfekt utgångspunkt.  

Varför arbetar du i reseindustrin? 

Det har faktiskt förändrats, eller kanske snarare förstärkts, under de 9 åren jag arbetat i branschen. Grunden är fortfarande den samma, att jag genuint älskar att ta hand om andra människor. Jag är i den närmsta besatt av att kombinera det som kommer från den digitala utveckling och det mänskliga mötet, det är en vågskål som jag är övertygad om behöver väga lika tungt för att skapa hållbarhet. Den digitala utvecklingen har gjort att vår bransch är mer spännande än någonsin, och inte minst – den är viktigare än någonsin och kommer spela en stor roll i framtidens städer och sättet vi lever på. Jag vill vara en del av den utvecklingen, och för att kunna göra stora avtryck där är jag övertygad om att man måste ha örat mot marken, och på djupet förstå både den digitala världen och dess möjligheter och samtidigt ha ödmjukhet och respekt för att människor är människor. 

Vad är det bästa med Petter Stordalen? 

Att han skapar förutsättningar för och förväntar sig att vi ute på hotellen ska fatta egna beslut och inte vänta på att någon annan gör saker, det skapar snabba organisationer med stort ägandeskap. 

SUS är en krog kopplad till hotell At Six i Stockholm.

Kön till Stockholm under stjärnorna i sommar var jättelång, hur kommer man förbi kön? 

Menar du att vi behöver bygga fler tak?

Hur ska ni upprepa detta i sommar?

Det pågår ett gediget arbete i samarbete med At Six, där vi kommer ha en fantastisk eventkalender, och tro inte att vi lutar oss tillbaks på förra årets succé – det betyder bara att vi växlar upp. 

Du är en egensinnig fyr i en stor koncern, finns det en motsättning mellan dessa två och om ja, vad är det?

Det skulle absolut kunna vara en motsättning, för mig är det inte det, dels tack vare den kultur som Petter och Torgeir (Nordic Choice vd) har byggt upp i Choice där man har mycket ansvar och dels för att jag ofta gör saker och hellre ber om ursäkt efteråt. 

Hur länge tänker du stanna?

Tills den dagen en föränderlig produkt som hobo är behöver en ny ledare.

Utbildning:

Gymnasie

Vad är besöksnäringens största utmaning?

Rekrytering av nya medarbetare är allmänt känt, och kopplat till det men lite mer specifikt så behöver vi höja kompetensen inom nya områden så som affärsutveckling och digitalisering.

Vad gör du om tio år?

Jag vill vara med och påverka, och precis hur jag gör det om 10 år vet jag inte.

Faktaruta

Namn: Mattias Stengl

Titel: VD / General Manager

Familj: Sambo och 1 barn

Ålder: 28

Bor: Stockholm

Senaste resa: Citybreak till London

Favorithotell: Volkshotel, Amsterdam

Favorit reseapp: Egentligen samma som i vardagen, Spotify.

Flygbolag som jag åker helst med: Norwegian eller Lufthansa

Favoritdestination bortom min egen: New York

Detta vet vi inte om dig: Att jag i grunden är snickare, kanske Sveriges sämsta.

Kommentarer är stängda.