Annons:

Fredagskrönika: Därför har vi döpt om Travel News Business Forum…

Skriver dessa rader på tåget från Skåne till Stockholm. Internet funkar sådär. Jag tycker att uppkopplingen funkar bättre bättre på Snälltåget än SJ och tror att förklaringen är att det senare tåget har högre hastighet. Men det kan naturligtvis bara vara inbillning. En alternativ förklaring kan vara att jag sitter i Snälltågets fina restaurangvagn och dricker öl när vi åker genom det småländska höglandet och då missar att nätet hackar och försätter datorn i koma. 

Jag ser mycket fram emot SJ:s nyrenoverade tågset som ersatta de slitna X2000 och X3000. De nya tågen ska enligt SJ:s vd Monica Lingegård ha ett fenomenalt bredband. 

***

Har varit några dagar i Skåne för att förbereda Travel News Business Forum: Nordvästra Skåne. Oj, märkte ni nu att vi har döpt om arrangemanget. Förra veckan var vår utgångspunkt något som heter “Familjen Helsingborg”, en sammanslutning av elva kommuner i Nordvästra Skåne, men nu har jag förstått att de som bor på Ven, i Mölle eller i Åsljunga inte blir berörda av något som heter “Familjen Helsingborg”. 

Det funkar säkert internt på kommunkontoret, men en kompis jag pratade med trodde att det handlade om den bästsäljande boken Familjen om en maffiafamilj i Göteborgs förorter. Att döpa regionala samarbeten är inte lätt. Det är fascinerande att våra landskap är betydligt starkare varumärken än våra län och regioner.

Ja, ja. 

Nu har jag uppdaterat programmet och hoppas att alla som arbetar med turism i Helsing… menar förstås Nordvästra Skåne kommer den 28 oktober. Ja, även de på andra sidan landskapsgränsen i Vallåsen i Halland är hjärtligt välkomna. Det har faktiskt redan början regna in anmälningar och ja, före restriktionerna hade vi ett publiktak på 300 personer, men det har vi inte längre. 

Att restriktionerna snart ska försvinna är en overklig nåd. Tycker ändå att regeringen ska införa någon form av vaccinpass på exempelvis nattklubbar och megaevent så att vi räddar fler liv.  

***

I Helsingborg hann jag även med att besöka releasepartyt för The Bok, en tjock skrift med hårda pärmar om Helsingborgs rockmetropol nummer 1: The Tivoli. Bakom verksamheter som denna döljer sig alltid en eldsjäl av oanade mått. I detta fall heter han Hasse Jönsson och dennes energi efter overkliga 25 år i branschen är samma som när han började. Det var Hasse som stod i dörren och klippte våra biljetter. Det är så mycket respekt!

***

Det är verkligen en ynnest för en stad att ha ett ställe som The Tivoli. I Malmö där jag växte upp finns Kulturbolaget som haft samma roll som The Tivoli. KB fostrade min musiksmak i unga år. Min högsta dröm i tonåren vara att få uppträda på samma scen som alla min idoler, alltså på KB. Men det blev aldrig av. 

Jag trodde länge att jag var den nye Bob Dylan, men efter några år med akustisk gitarr i en källare upptäckte jag att det fanns en ny Bob Dylan några gator bort Jag letade vidare och fann att det fanns en ny Bob Dylan i varenda bostadsområde i Malmö. Många av dessa unga män med gitarrer kunde både sjunga och spela, något jag aldrig lärde mig. 

Men tiden insåg jag att min uppgift var en annan och sedan dess har hållit på med journalistik. Jag ser verkligen Travel News Business Forum som en form av journalistik och är övertygad om att behovet av detta är stort. Kanske inte lika stort som behovet av ställen som The Tivolit och KB, men i närheten. Att få sjunga allsång och dansa i grupp och bli förälskad är det finaste som kan drabba en människa.

*** 

Vad kan jag mer berätta? Jag åt middag på den nya Malmökrogen Aster. Dit ska ni gå nästa gång ni är i Malmö. Det är The Place. 

Nu är tåget försenat. 

Enlig konduktören för att några passagerare går ut och röker på perrongen.

Suck.

Snart lägger jag ut veckans Wild och Crazy-krönika. 

Håll ut!

 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022