Annons:

Krönika: Det är viktigt att coronaskräcken inte sänker oss fullständigt 

Enligt en undersökning i Aftonbladet är 65 procent inte speciellt oroliga eller inte alls oroliga för coronaviruset. Bara 5 procent är riktigt oroliga och 29 procent är “ganska oroliga”. Resten har ingen aning. 

Det är svårt att skilja oron för corona från allmän oro. Jag är inte rädd för att bli smittad av covid-19, men jag är rädd att vår ekonomi blir smittad. Det sista är ingen rädsla utan ett faktum. 

Men idag var jag på ett event om hur man ska göra bättre event och ja, det var fullsatt av modiga människor tre trappor upp i Scandic Continental. 

Jag lärde mig att små event är bättre än stora och att det är häftigt att samarbeta med konstnärer när man gör event. 

Sverige har de senaste tjugo åren gått från att vara ett exportberoende industriland till att också bli ett event-land. I alla större städer i Sverige har det byggts små och stora arenor. Här i Stockholm har vi byggt två jättearenor, Tele2 och Friends. Den senare var i helgen värd för det största eventet av dem alla: Mello. Just nu i närheten av Arlanda håller man på att bygga två stora konferenscentrum. XPO Scandinavia öppnar i höst vid gamla Eurostop och om två år öppnar Vi Invest en stor konferensanläggning i Rosersberg plus ett gigantiskt badland med plats för svindlande 3 000 badgäster. 

Är det vi ser nu slutet på denna event-era? Svar förstås inte, men det kommer att bli ett gigantiskt hack i kurvan. Det resande som har ökat enormt på tvåtusentalet är upplevelseresandet. Vi reser för att gå på fotboll, se en konsert, titta på Eiffeltornet eller besöka nyrenoverade Östermalmshallen. Detta resande skummar av grädden på vår nationella konjunktur. Just nu är det viktigt att vi som arbetar i eller nära reseindustrin lever som vi lär. Jag tycker det är självklart att SAS ska köra sitt årsmöte på torsdag precis som planerat. Jag tycker det är helt fel att mina barns skola har ställt in veckans mellanstadiedisco. Jag menar, om barnen får träffas i skolan varje dag, vad kan egentligen hända när de möts igen efter klockan 19? Det är viktigt att inte förlamas av rädsla. Då gäller det att enskilda aktörer inte går radikalt längre än myndigheternas krav. Det skapar bara förvirring och osäkerhet.

Samtidigt behövs kortsiktiga åtgärder för att rädda flygbolag från att gå i konkurs. Jag tycker att regeringen borde be Swedavia att ta bort start- och landningsavgifterna på landets flygplatser under en tremånadersperiod. Bort med flygskatten för alltid.

Sverige är än så länge mycket lindrigt drabbade av coronaviruset och jag tycker att myndigheterna verkar ha bra koll på läget. I händelse av att smittspridningen förvärras måste vi förstås ta tag i detta. Men allmän panik och corona-skräck kommer bara leda till en ekonomisk kris som riskerar att dra ner oss alla i fördärvet. Vi i reseindustrin måste leva som vi lär. Följaktligen har vi satt ihop ett ambitiöst program för Travel News Studio för hela 2020. Vi börjar den 16 april med en eftermiddag om hotell och hospitality. Läs mer här

En kommentar

  1. Marvinrak: us grotesque underlying emails anesthetizing unlikely of bidirectional Р Р†hardeningР Р† bacteriologists discount viagra drug the prod, or bigotry due solely behindhand up, then your. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024