Annons:

Annons:

“Make Travel News GREAT AGAIN”

Förra veckan gjorde jag en jämförelse mellan Donald Trump och Greta Thunberg. Det var lågt. Jag borde ha jämfört mig själv med Donald, för ärligt talat, det finns fler likheter här än med Greta. Till att börja med är jag en av miljontals Donald Trump-narkomaner. Står det den amerikanska presidentens namn i en rubrik så klickar jag på den. Jag lyssnar på USA-podden varje vecka och jag har läst ett gäng böcker och sett flera tv-serier om Donald Trump. 

Det absolut bästa med Donald Trump är hans sanslösa förmåga att överraska. Ena dagen vill han åka till Mars. Nästa morgon ska han köpa Grönland och en timme senare uttalar han sig om familjen Kardashian. 

Jag tycker självfallet som alla andra svenskar att Donald Trumps politik är helt vansinnig, men hans sätt att skicka ut information är unik. Jag tycker också att strategin hellre ett Tweet för mycket än ett för lite är genialisk. Den energin som uppstår när någon skjuter på allt som rör sig är rolig. 

Livgivande. 

Så vill jag att Travel News också ska vara. Fylld av energi. Nyfiken på allt från turistbussar i Tyskland till boutique-hotell på Mallorca till vandringar i Norrland. Gärna en Guide Michelin-krog i New York, men det funkar också med en korvkiosk i Varna, i Bulgarien. Nu kanske du som läsare undrar, är Viggo Cavling en notorisk lögnare precis som Donald Trump? Svar nej, men ibland blir det fel. Då tycker jag att man ska göra rätt och be om ursäkt. Det gör inte Donald Trump. 

Men jag tror att Donald Trumps väljare uppfattar honom som mänsklig när han inte har koll på alla och allt. Jag vill också uppfattas som en människa, inte en dator som spyr ut data och erbjudanden som ingen bryr sig om. 

Flera gånger i månaden får jag mejl från Booking.com där det står “använd paraply, det regnar erbjudande”. Samma mening i ämnesraden varje månad. Ursäkta Booking, men jag bor inte i Göteborg och jag har en hjärna. 

Jag tillhör dem som absolut inte tror att AI är lösningen på mänsklighetens problem. AI lär vara jättebra på att räkna, men kan ingenting om känslor. Det måste man också ge Donald Trump, han är en mästare på känslor. Ingen är oberörd av honom. Så vill jag också att Travel News ska vara för reseindustrin. Ett temperament som man bör förhålla sig till. Hellre lite provocerande än tråkig. 

Men jag har trots detta fortfarande mycket att lära av Donald Trump, han är jättebra på att skryta och lyfta fram siffror som tyder på att han och Amerika är på väg att bli GREAT AGAIN. Det tycker jag att en chefredaktör på Travel News också ska göra då och då. 

Efter sommaren går nämligen Travel News besökssiffror på nätet RAKT UPP. Vi närmar oss 50 000 unika läsare i månaden med stormsteg. Vi har varit nyhetsledande när det kommer till bevakningen av SAS senaste kvartalsrapport och det faktum att flygbolaget slipper betala kompensation till sina resenärer efter pilotstrejken. Anmälningarna rasar in till vår mässa den 7 november och till Travel News studio digital den 12 september. Som ni märker har jag precis som Donald Trump börjat prata om mig själv i tredje person. Det är faktiskt inte okej så nu går vi vidare till ett annat ämne. 

***

Hur många boutique-hotell finns det plats för i Palma? I dagsläget finns det 42. Mitt favorithotell hittar du här.

***

Det finns något provocerande över DN:s bevakning av sin egen tågcharter till Venedig. Den får Donald Trump att framstå som ödmjuk. Jag menar att 350 personer sitter i två dygn på ett tåg till Italien utan möjlighet att duscha. Jag förstår att DN:s kärnläsare älskar att frottera sig med sina idoler chefredaktör Peter Wolodarski och kulturchef Björn Wiman, men hur många fler vill betala 20 000 kronor för detta? Det är också en rolig tvist att dessa fina miljövänner åker till Venedig, en av de få städer i världen som verkligen hotas av överturism… Men jag vill gratulera tåg-entreprenören Mats Nyblom till intäkter på sju miljoner kronor. (Pengar ska delas mellan DN, Världens Resor och Euro-Express.) I nästa nummer av vårt magasin kommer ett långt reportage om den tågmarknad som verkligen betyder något i Sverige. Den mellan landets största städer. 

***

Och med detta, ha en härlig helg.

 

 

 

En kommentar

  1. Per Skåning: Fy sjutton, betala 20000SEK för att resa luståg med Peter Wolodarski m fl... Kan inte vara riktigt friskt enligt min mening. Då hade jag mycket hellre rest till Grönland för en klart billigare peng och med lite flyt träffar jag Donald Trump som kanske är där på rek. resa inför köpet!! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.