Annons:

Annons:

Viking Line lanserar kryssningar till Gdansk, Bornholm, Höga Kusten och Visby

Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg Viking Cinderella kommer att göra 26 specialkryssningar till fyra olika destinationer runt Östersjön sommaren 2021. Viking Lines storsatsning omfattar tre helt nya resmål: Gdansk i Polen, Bornholm i Danmark och Höga Kusten i Sverige, samtidigt som de populära kryssningarna till Visby utökas. Biljetterna släpps till försäljning imorgon torsdag den 12 november, enligt ett pressmeddelande.

Nu lanserar rederiet Viking Line enligt ett pressmeddelande sin största satsning på nya destinationer någonsin. Det åländska rederiet som via sitt ordinarie linjenät erbjuder resor till Åland, Åbo, Helsingfors och Tallinn satsar inför sommaren 2021 på längre kryssningar till helt nya destinationer runt Östersjön. För första gången blir det nu möjligt att under fyra dagar kryssa från Stockholm via Mariehamn och Visby till Gdansk och Bornholm. Dessutom erbjuder Viking Line tredagarskryssningar till Höga Kusten och Visby från maj till september.

Viking Lines svenskflaggade fartyg Viking Cinderella kryssar normalt mellan Stockholm och Mariehamn med 900 000 resenärer per år. Under pågående pandemi har antalet avgångar minskat och fartyget tar endast emot hälften av sin normala resenärskapacitet för att garantera social distansering.

– Vi såg redan före pandemin ett ökat intresse för resor i närområdet och har utöver vårt ordinarie utbud erbjudit kryssningar till Visby de senaste två somrarna. Årets Visbykryssningar var en succé som uppskattades av många som ett härligt sätt att resa tryggt inom landet. Inför 2021 har vi därför laddat upp med ett helt batteri av fantastiska resmål bara en kort sjöresa bort. Vi erbjuder upplevelsepaket för både barnfamiljer, dryckesnördar och historieintresserade, men man kan också skräddarsy sin egen resa. Ett hett tips är att ta med sig cykeln på kryssningen – det ingår i priset och ger maximal frihet att upptäcka destinationen på egna villkor, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien i ett pressmeddelande.

4 kommentarer

  1. Vägs ände: Yes, nu är Birka borta. Då kör vi deras kryssningsprogram
  2. Dag Frode: Denna raden från texten ovan är direkt fel: "För första gången blir det nu möjligt att under fyra dagar kryssa från Stockholm via Mariehamn och Visby till Gdansk och Bornholm." 🙄 Tala om "copy-paste" av vad Birka Cruises startade upp för mååånga år sedan (även då det gäller Höga kusten). Och inte en ända uppföljande fråga från Travel News till Viking Line om hur rederiet i all världen kom på denna geniala idéen... 😂 Men det är bara att önska lycka till!
  3. Tim: Bra initiativ, både gör sjöfolk och resenärer. Fortsätt så Vikingline!
  4. ÅVJ: Vad är det för fel på copy-paste? Alla resebolag har väl någon gång kopierat en konkurrents program och gjort det till sin egen!? Om nu Birka inte längre finns vad är du "felet" med att Viking Line tar upp deras program och erbjuder "deras" gäster att få samma upplevelser som nu Birka inte kan erbjuda. Måste det alltid kommenteras avundsjuka uttalande av Jante-folk?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.