Annons:

Annons:

Bud lagt på Ving: ”Räknar med en snabb försäljningsprocess”

Det har kommit in ett första bud på Thomas Cooks nordiska verksamhet där Ving ingår. Bolaget har också säkrat en förlängning av resegarantin.

I samband med konkursen i moderföretaget Thomas Cook lyftes tidigt att den nordiska verksamheten hörde till koncernens lönsamma delar och att det kunde bli aktuellt med en försäljning.

Nu har ett icke-bindande, så kallat indikativt, bud lagts på verksamheten där Ving, Spies och Tjäreborg samt Thomas Cooks nordiska flygbolag ingår.

– Jag kan bekräfta det, säger Fredrik Henriksson till TT.

Flera intressenter

Enligt Fredrik Henriksson finns flera intressenter.

– Vi räknar med en ganska snabb försäljningsprocess, säger han.

Svensk-tyska riskkapitalbolaget Triton lade i våras ett bud på bolaget. Triton vill inte uppge om man fortfarande är en intressent.

– Inga kommentarer, säger Fredrik Hazén, presstalesperson på Triton.

Det är den brittiska konkursförvaltaren som styr processen med att hitta en köpare till Ving.

Förlängd resegarantin

Det har snart gått tre veckor sedan konkursen. Enligt Ving rullar verksamheten på i stort sett som vanligt och försäljningen av resor fortsätter.

Potentiella problem att finansiera resegarantin, något som bland annat uppmärksammades i Svenska Dagbladet , är nu också undanröjda enligt Fredrik Henriksson.

Ett avtal med Atradius, som skulle löpt ut nästa vecka, är nu i hamn.

– Resegarantin har inte varit något som oroat oss. Avtalen med våra fem garantiställare förnyas och förlängs kontinuerligt. Nu har vi en förlängning, säger Fredrik Henriksson.

Alla researrangörer måste garantera ett belopp hos Kammarkollegiet för att få sälja charterresor. Förra året var Vings garanti den högsta i Sverige på 1,5 miljarder. Summan garanteras av en bank eller ett försäkringsbolag. Ving har valt att ha flera olika kreditorer. En av de fem är Atradius, de sade för någon vecka sedan upp avtalet med Ving, men är nu alltså tillbaka.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.