Annons:

Annons:

“Charter är soluppgång”

Nordic Choice vd får ett nytt uppdrag i och med Petter Stordalens köp av Ving. Nu är det klart att Torgeir Silseth blir Vings nya styrelseordförande. Han ser många synergier mellan Ving och Nordic Choice. 

Lyssna på intervjun här.

Torgeir Silseth, när fick du veta om detta första gången? 

– Det har varit på gång i några veckor. Det har mest varit advokater, rådgivare och tekniker som har arbetat med detta. Det är superspännande för Petters bolag Strawberry och de bolag som han arbetar med. Han har en del i Ving, ett hotellbolag och en del i Hurtigruten. Han och hans familj tycks satsa på resor. 

Vad blir din och Nordic Choice roll? 

– Jag hoppas att vi kan bidra på ett eller annat sätt. (Några minuter senare berättar Torgeir att han ska bli ordförande i Ving. Detta eftersom Petter Stordalen sagt det till en annan journalist. Det skulle egentligen annonseras om några veckor.) Detta är ingen sammanslagning, men på längre sikt finns det synergier på kundsidan och lojalitets sidan. Även när det gäller IT och infrastruktur. Det finns många spännande mötespunkter mellan Nordic Choice och Ving. Men det är två separata investeringar för Petter Stordalen. 

Vad bör jag mer fråga om? 

– Det är en glädjens dag. Kulturen i Ving är stark. Vi som varit i reseindustrin kan Vings position genom alla år. Vi ska ta tillbaka den efter alla år med Thomas Cook. Många tror att charter är en solnedgångsbransch, men vi tror att det är en soluppgångsbransch. Den kommer att ta nya uttryck.    

Lyssna på intervjun här.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020