Annons:

Annons:

Fortsatt kris för resebolagen: Inga Ving-flygningar i veckan

Charterbolaget Ving lider i coronakrisen. Den här veckan har Vings eget flygbolag, Sunclass Airlines, inte en enda flygning från Sverige, skriver SvD. Detta sedan Grekland beslutat att resenärer från Sverige måste coronatestas, vilket tvingat Ving att boka av hela programmet. Konkurrenten TUI erbjuder kostnadsfria coronatester till 4 000 resenärer. – Vi utesluter inte att säsongen till Grekland avslutas tidigare än vi hade hoppats, säger Adam Györki, kommunikationschef vid TUI till tidningen.

Didrik von Seth på SRF vill att svenska staten stödjer arrangörer som annars kan gå under.

– Det bästa sättet vore att säkra kundernas reseinbetalningar genom en garantifond. Det behövs ett konsumentskydd för eventuella återbetalningar så att arrangörerna kan fortsätta att verka med den osäkerhet som nu råder, säger Didrik von Seth till SvD.

3 kommentarer

  1. Erik: Didrik borde söka jobbet som Papegoja på Skansen. Samma saker upprepas om och om och om igen
  2. @Undrande: @Erik Ja och vad är det för fel på Didriks upprepningar då, han har ju helt rätt men ansvariga politiker i Sverige vägrar lyssna trots att man i andra länder helt förstått nödvändigheten av det Didrik mässar om. Vad är ditt egentliga problem med att förlöjliga honom som du gör?
  3. Erik: @Undrande. Därför att jag tycker det är patetiskt hur SRF helt plötsligt försöker visa sig stora och starka och använder pandemin för att synas och höras. De har vetat länge att Paketreselagen inte är anpassad för extraordinära situationer. Men innan pandemin har jag aldrig hört SRF uttala sig om att en ändring behövs eller att en garantifond behöver inrättas. Varför gjorde man inget åt detta innan den här extraordinära situationen uppstod. Hade SRF gjort sitt jobb så hade kanske inte resebranschen suttit i den skit den gör nu
Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.