Annons:

Annons:

Regn och skolstart får Vings bokningar att öka

I veckan börjar skolorna igen för höstterminen och även om sommarlovet precis är över är det många barnfamiljer som redan nu blickar framåt mot höstlovet. Vecka 44 är en av de mest populära semesterveckorna på året och hos Ving är redan nu hälften av resorna bokade. Och höstlovsresorna bokas upp snabbt, bara den senaste veckan har bokningarna ökat med 20 procent jämfört med veckan innan, enligt ett pressmeddelande.

– Den senaste tidens regniga och ruggiga väder har gett en föraning om vad som väntar, vilket har fått många att redan nu vilja solsäkra en semestervecka under höstlovet. Jämfört med för en månad sedan har vi en fördubbling i antalet bokningar för vecka 44. Än finns det platser kvar, men resorna bokas upp snabbt och de bästa rummen på de bästa hotellen är också de som bokas först, så det gäller att vara ute i god tid, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Bäst bokat av Vings resmål under höstlovet är Kanarieöarna, med Gran Canaria i spetsen. Hit och till Teneriffa är det i dagsläget till och med något bättre bokat än inför höstlovet 2019, som var ett ”normalår”.

Även till Cypern är efterfrågan hög och dit har Ving nu satt in två extra avgångar med ett flyg från Arlanda och ett från Landvetter för att möta det ökade bokningstrycket.

En kommentar

  1. John: Är inte det lite, ja vad ska vi kalla det..patetiskt. Att bara för att det regnar någon dag i Juli/Augusti så bokar man en solsemester i November.
Travel Consultant till Winberg Travel
Sista ansökningsdag:
5 november 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.