Annons:

Annons:

Stordalen avslöjar: Vi höll presskonferensen för att stoppa de andra budgivarna

Nu bekräftar norrmannen att affären var långt ifrån klar när han utropade sig själv och riskkapitalisten Harald Mix till nya ägare. ”Då var ribban för de andra att gå över väldigt hög”, säger han i fredagens Skavlan i SVT, enligt Dagens Industri.

I fredagens avsnitt av Skavlan berättar Petter Stordalen om varför han basunerade ut att han köpt Ving – trots att så inte var fallet.

”Det som var avgörande var ju att konkursförvaltarna skulle välja vår idé”, säger han i programmet.

Att ställa sig framför pressen och utropa sig till ny ägare var också ett sätt att manövrera ut andra potentiella budgivare.

”Man ska vara ansvarig för det man gör, och jag ville att alla skulle se att vi tar med allt… Man ska känna tillit till Ving, man ska känna tillit till ägarna. Jag ville visa att man kunde känna den tilliten till oss – för då var ribban för de andra att gå över väldigt hög”, säger Petter Stordalen innan han poängterar att hela Vings organisation stöttade affären.

Skavlan sänds fredag 21.00 i SVT1 och på SVT Play från 17.00.

En kommentar

  1. Patrik: Tillit? Han ljög ju? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020