Annons:

Annons:

SvD: Stordalens nya smäll – Ving-permitteringar väntar

SvD Näringsliv har uppgifter på att resebolaget Ving kommer att permittera personal, skriver tidningen i ett reportage om miljardären Petter Stordalens tuffa utmaningar under coronakrisen.

Stordalens hotellkedja Nordic Choice har permitterat och varslat personal och enligt Dagens Næringsliv tappar han 250 miljoner norska kronor i månaden.

För lite drygt en vecka sedan sa Stordalen i ett Instagram-klipp att han upplevde den mest extrema situationen någonsin som affärsman, skriver SvD.

7 kommentarer

  1. Margalie: Stackars Ving: från askan in i elden på mindre än 6månader -nu när hoppet fanns för nya ljusa tider! 😥🧡😥
  2. Marre: Jag tror dock inte det är Stordalen som vill permittera/varsla de anställda i Ving, utan i tider som dessa är det livsfarligt att vara ägd av riskkapitalister som Altor och TDR. Ser de en sjunkande försäljning, kommer de blixtsnabbt agera och kapa kostnader i hela bolaget. Håll ut!!
  3. Kenneth Ljung: Ja nu är det synd om Petter , nu vill du ha hjälp , men när det går bra då delar du inte av dig så mycket av alla dina miljarder. Får du hjälp av staten glöm inte att skänka några korvören till folket också.
  4. Titti: Kenneth - läs på vad Petter och Nordic Choice gör för folket!
  5. Lottie Knutson: Det är kanske inte främst ”en smäll” för Stordalen, har klarar sig nog personligen, utan alla anställda utan buffertar eller förmögenhet som nu varslas och med stor sannolikhet förlorar jobbet. Så sorgliga tider nu....
  6. Nils Erik Jansson: Det är oerhört ledsamt det som sker för personalen inom Ving. Man har kämpat på och kommit igen och drabbas nu igen. Stordalen ska ha stort beröm för alla de arbetstillfällen han skapat. Dessa betyder stora skatteintäkter i många dimensioner och skatteintäkter är fint för samhället.
  7. Åke Vad Jensen: Tänk att skadeglädjen kan genomsyra debatten i dessa tider. Att Stordalen kommer ur denna kris, privatekonomiskt, är väl ingen djärv gissning men att därifrån hacka på att han inte gjort något eller tillräckligt är väl bara så svenskt JANTE. Jag är glad är inte dessa avundsjuka personer driver hotell eller starta företag för där hade väldigt få velat jobba

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.