Annons:

Annons:

Ving kan bli en folkaktie

Under Vings pressträff på onsdagen intervjuade Travel News alla nyckelpersoner i affären. En av dem är Harald Mix ägare av riskkapitalbolaget Altor som nu äger 40 procent av Ving. En notering av Ving är inte otänkbar i framtiden för riskkapitalisten Harald Mix.  - Ving kan bli en folkaktie, säger finansmannen till Travel News.

Lyssna på intervjun här.

Harald Mix, varför har du köpt in dig i Ving?

– Ving är ett fantastiskt bolag. De senaste tio åren har man förnyat sig flera gånger och idag är man ett online-bolag med en hög penetration i en bransch som jag tror alltid kommer att ha en stabil bas och framtid.

Ni i riskkapitalbranschen brukar surrar fast ledningen med generösa avtal. Hur ser det ut här? 

– Det har inte ens varit en fråga än så länge. Magnus och resten av ledningen har jobbat stenhårt för en enda sak: att rädda verksamheten.

Vad har du att säga till alla hotellägare som tack vare Thomas Cook inte fick betalt och nu står med en massa tomma hotell? 

– Petter sa det fint på pressträffen. Ving har ett fantastiskt rykte som kund och på hotellen. Det ska vi bygga vidare på. Jag tror att hotellen är väldigt glada för den här lösningen.

Köpesumman var sex miljarder kronor. Är det norska eller svenska pengar?

– Skratt, svenska kronor.

Hur mycket har du betalt? 

– Vi äger 40 procent av konsortiet som äger Ving.

Ett riskkapitalbolag brukar äga bolag i fem till tio år. Vad är din plan?

– Vi är långsiktiga, det kanske man inte tror. Vi ser fram emot att vara med och stötta det här bolaget långsiktigt. Vi går in på tio år i allt vi gör.

Funderar ni på att notera bolaget? 

– Det har vi inte diskuterat än. Men det kan vara ett spännande alternativ på sikt. Detta är en folkaktie. Det finns få familjer i Norden som inte någon gång varit ute och rest med gruppen.

Lyssna på intervjun här.

2 kommentarer

  1. Peter Hellman: Go VING Go- Spännande bra kombo av ägare med nytt tänk och engagemang med Vings erfarna duktiga medarbetare- intressant att så många var intresserade av att köpa ett reseföretag, i en bransch som har haft motvind de senaste åren... Lycka Till Peter Hellman / Reseanalytiker
  2. Matveiche: Amoxicillin Weight Dog [url=http://buycialisuss.com]Cialis[/url] Propecia Precio Finasteride 5 Mg Buy Cialis Amoxicillin West
Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020