Annons:

Annons:

Ving saknar viktiga avtal 

Nordiska researrangören Ving saknar sedan ägaren Thomas Cooks konkurs sitt IATA-avtal. Det innebär att man inte kan sälja vanliga flygbiljetter. Vidare är försäkringsavtalet med Kammarkollegiet är uppsagt till den 15 oktober.  “Förlängningar, uppsägningar och nya garantier är en normal del av vår dialog med olika garantiställare,” skriver Vings Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News. 

Vings försäkringsavtal med Kammarkollegiet är uppsagt till den 15 oktober. Enligt paketreselagen måste alla researrangörer betala in en garanti till Kammarkollegiet i händelse av att företaget går i konkurs. Förra året garanterade Ving över 1,5 miljarder till Kammarkollegiet.

Garantin sköts i många fall av ett försäkringsbolag, i Vings fall bland annat av Atradius. Bolagets Stefan Grundström bekräftar för Travel News att avtalet är uppsagt, men vill övrigt inte ge några kommentarer om uppsägningen har med Thomas Cooks konkurs att göra eller inte. 

Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson skriver följande i ett mejl till Travel News: 

“Vi har under hela perioden sedan Thomas Cook Plc gick i konkurs, haft ett stort stöd från majoriteten av våra finansiärer och garantiställare. Förlängningar, uppsägningar och nya garantier är en normal del av vår dialog med olika garantiställare. Parallellt pågår en försäljningsprocess där flera intressenter visat intresse för den Nordiska verksamheten.”

Ving har samband med Thomas Cooks konkurs också förlorat sin IATA-licens. Det innebär att man inte kan sälja och boka reguljära flygbiljetter på Ving.se.

Vings Fredrik Henriksson har inget svar på när detta kommer att vara möjligt, men tror att det kommer att ske inom kort. 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Travel Consultant to FCM Travel Solutions Sweden
Sista ansökningsdag:
11 december 2019
Vi söker en Vikarierande Systemspecialist
Sista ansökningsdag:
15 december 2019
På nytt jobb