Annons:

Ving tror på uppsving i bokningarna efter covid

Allt fler länder i Europa har i takt med den minskade smittspridningen lättat på både restriktioner och inresekrav. Grekland och Kroatien är två av de länder som tagit det längst, och där behövs nu inte ens Covidbevis för att resa in i länderna, till glädje för många semestersugna svenskar som nu kan resa som vanligt. Ving väntar nu ett uppsving i bokningarna enligt ett pressmeddelande.

”Efter två år med strikta restriktioner, krångliga inresekrav och Covidtester står vi äntligen inför en sommar med ett mer normalt resande”

Inför årets sommar är drygt 6 av 10 resor bokade hos Ving, vilket är i nivå med beläggningen vid samma tid 2019, innan pandemin. Det råder med andra ord inga tvivel om att reslusten åter börjar märkas hos svenskarna.

– Efter två år med strikta restriktioner, krångliga inresekrav och Covidtester står vi äntligen inför en sommar med ett mer normalt resande, vilket känns fantastiskt. Det här sänker naturligtvis även tröskeln för alla dem som ännu inte har bokat in den där efterlängtade resan till Medelhavet. Än finns det platser kvar till de mest populära resmålen, men platserna försvinner snabbt. I synnerhet när sommarloven börjar, säger Claes Pellvik, Kommunikationschef ving.

De lättade inresekraven samt att flera och fler länder även slopar munskyddskraven och andra restriktioner underlättar resandet markant. I Grekland och Kroatien är inresekraven slopade och fler länder väntas följa efter. Men det är inte bara sommarens populära turistländer som nu tar steget mot ett mer ”normalt resande”. Även Thailand bekräftade nyligen att man från och med den 1 maj tagit bort testkrav före avresa och vid ankomst för vaccinerade resenärer.

Ving har under hela pandemin försett kunderna med uppdaterad information om vad som gäller för respektive land och destination och fortsätter att bevaka och informera om eventuella ändringar även framöver. Ving rekommenderar också att man ser över allt från resehandlingar till försäkringar.

– Med den senaste tidens passkaos och de fortsatta köer som råder så uppmanar vi alla att i god tid se över sina pass- och resehandlingar eftersom problematiken verkar fortgå en tid framöver. Är man i färd med att boka ett nytt pass, men har svårt att få en tid kan ett alternativ vara ett nationellt ID-kort om man ska resa inom EU. Det är också viktigt att man ser över sina försäkringar för ett fullgott skydd samt att man fortsatt håller sig uppdaterad om vad som gäller på det resmål man ska resa till, avslutar Claes Pellvik i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022