Annons:

Annons:

Ving tror på vegomat

På Vings familjehotell O.B.C By Sunwing fördubblades beställningarna av vegetariska rätter från sommaren 2017 till sommaren 2018 när en vegetarisk à la carte-meny infördes på menyn. I sommar rullas menyn ut på företagets alla Sunwing Family Resorts runt Medelhavet, enligt ett pressmeddelande.

Vegetariskt är hetare än någonsin. Det som förr brukade stanna vid ett pliktskyldigt ”vegetariskt alternativ” på menyn, handlar idag om att höja standarden till samma nivå som kött och fisk. Restauranger och hotell anpassar sig snabbt till dagens krav från gäster. I restaurangköken har man blivit allt bättre på att skapa kreativa rätter av grönsaker, varav många kan imiteras med proteinbaserad mat på spännande sätt.
– På Vings egna koncepthotell har vegetariska alternativ alltid funnits på menyn, både på våra bufféer och på à la carte-menyerna. När vi lanserade en helt vegetarisk à la cartemeny på våra O.B.C-hotell i fjol blev den genast en succé och vi ser nu fram emot att kunna erbjuda denna till alla våra Sunwing-gäster runt Medelhavet, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.

Fyra av tio äter mer vegetariskt
När Ving nyligen ställde frågor om matvanor på semestern i sin resepanel svarade 38 procent att de äter mer vegetariskt idag jämfört med för fem år sedan. 30 % av respondenterna att de minskat sin konsumtion av kött de senaste fem åren. Många har också börjat äta mer fisk, 45 procent. Att äta hälsosamt är också viktigt, 6 av 10 (61 procent) svarade att de letar efter hälsosamma alternativ på hotellets menyer.*
Tio rätter
Den vegetariska menyn består av tio rätter med inspiration från olika delar av världen och införs i  à la carte-restaurangen på familjehotellen Sunwing Family Resorts på Cypern, Kreta, Mallorca, Rhodos och i Turkiet. På menyn finns bland annat rotselleri tillredd som en steak minute serverad med en bearnaisesås och pommes frites. Andra rätter är lök- och spetskålspakoras i taco, vietnamesiska kokospannkakor samt chèvrefyllda risbiffar med morotspuré. Så långt det går ska lokala råvaror från resmålen användas men rätterna kan skilja sig åt utifrån tillgång till dessa.

Här är vegomenyn på Paco’s kitchen och grill.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.