Annons:

Vings ägare slipper miljonnota – staten får skjuta till

De nya ägarna av Vinggruppen lyckades i räddningsaktionen befria sig från ansvaret att betala ut miljoner i innestående pensions- och semesterkostnader för personalen. Notan hamnar nu i stället hos svenska staten och försäkringsbolag, rapporterar SvD Näringsliv.

– I Ving Sverige är det 500–600 personer som kommer att få sin semesterlön för både 2019 och 2018 genom den statliga lönegarantin, säger Lars Zetterberg som sköter Vinggruppens ärende vid Ackordcentralen.

8 kommentarer

  1. Subscriber User: Det är väl vare sig märkvärdigt, konstigt eller ovanligt vid ett bolags konkurs?
  2. Tjuvar: Svindlare. Stordalen och & Co. gör sig ännu rikare på andras bekostnad. Att staten och folket tillåter det är makalöst.
  3. Skattekonsult: Pengarna kommer från statliga lönegarantin. Hellre det, än att skattepengarna går till talibanerna i Afghanistan, eller till suspekta friskolor
  4. Subscriber User: Tjuvar; hur tänkte du nu? Stordalen & Co köpte Ving på de premisserna, alternativet var konkurs... Snarare en fråga för konkursförvaltaren som säkert tagit detta i beaktande.
  5. Lars: Det är lätt att slå sig för bröstet och säga hur lönsamma och framgångsrika man är på VING när man strukit alla skulder och låtit nån annan ta notan. Som SU skriver så är detta inget ovanligt vid konkurser, men VING-ägare och medarbetare ska nog hålla en lite lägre profil när det gäller sin lönsamhet och hur duktiga man är. Er framgång bygger delvis på att skattebetalarna (och andra fordringsägare) pyntat in några miljarder. Stordalen är ingen hjälte eller Messias som räddat VING från undergång, han är beräknande affärsman som vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Och det är i sig inget negativt, men lägg undan glorian och tagga ner!
  6. Tips från coachen: Lars, du verkar bitter och oinsatt, på flera plan. Tror du kan börja med att studera Vings historiska lönsamhet innan du kommer med sådana utsvävningar. Finns ingen i Norden som är i närheten av samma nivåer.
  7. Sigge: Lars och vissa övriga - helt ärligt verkar ni inte veta vad ni pratar om! Hur väl insatt är du i hur Ving fungerar?
  8. Tips till coachen: Tips till coachen. Alla verkar prata om hur bra lönsamheten är i Ving. Ja de senaste siffrorna visar en blygsam marginal på knappt 2%. Du är väldigt oinsatt och åker med i samma vinddrag som ryggdunkarna om att hellre den här lösningen och att jobben finns kvar. Knappast ett blomstrande företag. Är det någon som kan få det på fötter igen så är det Stordalen. Sen kan man naturligtvis diskutera hur man gjort det. Lite tvivelaktigt kan man tycka. Vi får väl se hur länge Ving finns kvar. Mig gör det inget om de tar ner skylten. Känns som ett gammalmodigt sätt att resa på.