Annons:

Annons:

Vings ägare Thomas Cook behöver räddningspaket på 13 miljarder kronor

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor.

Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden. Källorna uppger att det inte är uteslutet att räddningspaketet når 1,1 miljarder pund, motsvarande 13 miljarder kronor.

Thomas Cook är i starkt behov av pengarna. Likviditetsproblemen har gjort att bolaget riskerar att inte kunna slutföra en omstrukturering under månaden, uppgavs det i inskickade dokument daterat 30 augusti.

Om Thomas Cook, som är 178 år gammalt, går under riskerar 21 000 jobb att gå förlorade.

På torsdagen föll bolagets aktie 2,5 procent till 5,10 pence. Bolaget värderas nu till drygt 80 miljoner pund, 950 miljarder kronor, vilket är ett ras med 93 procent jämfört med förra året.

2 kommentarer

  1. Emanuel //rolfsbuss: 80 miljoner pund = 950 miljarder kronor? Så mycket har väl ändå inte sek rasat? Svara
  2. Siffernisse: Ja eller så var bolaget faktiskt värt 13 500 miljarder kronor förra året... Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019