Annons:

Annons:

Wizz Air öppnar flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Det ungerska flygbolaget Wizz Air etablerar en direktlinje mellan Skellefteå och den polska staden Gdansk med start våren 2021. Flyglinjen kommer att trafikeras året om. – Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och Swedish Lapland det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet. Linjen ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, vilket är viktigt för vår regions utveckling. Även om vi för närvarande är mitt i en pandemi så hoppas vi att man kommer kunna rese på ett tryggt sätt senare i år, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg i ett pressmeddelande.

Etableringen i Skellefteå är Wizz Airs enda flyglinje i norra Sverige.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region, så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå, säger Skellefteå kommuns kommunalråd Lorents Burman i ett pressmeddelande.

Även Frida Ekeström, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, ser positivt på den nya linjen mellan Skellefteå och Gdansk.

– Vi tycker det är oerhört glädjande att Skellefteå får en ny reguljär direktlinje från Europa, det är ett styrkebesked att man väljer att satsa på den här flyglinjen i det läget som är nu. Att den trafikeras året om är viktigt för besöksnäringen. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsen är väldigt viktig för oss, säger hon.

– Direktflygförbindelser och tillgänglighet är en affärskritisk faktor för vår besöksnäring och tajmingen kan inte vara bättre. Vi gläds därför över den nya linjen och hoppas och tror att denna satsning leder till fler etableringar på sikt, säger Bo Wikström, på Visit Skellefteå.

4 kommentarer

  1. Ehrmantrout: Kanske Wiizz Air börjar flyga inrikes oxå ?
  2. Vera: Jätte märkligt att Wizz Air lånar så många direkt linier htella tiden bland annat Pristina-Sarajevo, Skoplje, men inte åtminstone 2 gånger per väcka till Zagreb. Nej ,hit finns inga direkt linier varken frön Wizz Air eller någon annan flygbolag
  3. Vera: Jag menade inte lånar utan öppnar.Hade Wizz Air eller någon annan flygbolag öppnat direkt linier even till Zagreb(Kroacien),så hade jag rest varannan månad istelet för en gång om året ,och det är jag inte ensam om
  4. Helge: Nej, hoppas att Wizz air inte börjar flyga inrikes. Dom har nog med problem i Norge. Wizz expanderar konstant likt Norwegian gjorde och kan mycket väl krascha på samma sätt.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.