Annons:

Webbgurun Joakim Jardenberg till Travel News Studio

Missa inte chansen att lära av den hyllade webbgurun Joakim Jardenberg på resebranschens mest spännande event Travel News Studio den 16 november på Sheraton Hotel i Stockholm.

Teknikens krav på förändring är aldrig smärtfri. Men webbgurun Joakim Jardenberg hjälper dig att se möjligheterna när den digitala revolutionen urholkar dagens affärsmodeller. Travel News träffade Joakim Jardenberg för att prata om resebranschens framtid i en digital värld inför hans deltagande på Travel News Studio 16 november. 

Vad ställer den nya digitala verkligheten för krav på resebranschen?

– Alla företag måste omdefiniera sitt uppdrag. I resebranschen måste ni fråga er vad ni säljer egentligen, säger Joakim Jardenberg som har befunnit sig i medievärldens digitala epicentrum ända sedan han byggde Aftonbladet.se 1994.

Idag är han rådgivare åt flera av de största svenska börsbolagen och arbetar lika mycket med utländska som svenska företag för att guida dem rätt i det digitala landskapet.

Vad är det för grundförutsättningar som har förändrats?

– Friktionen vid användandet av teknik har försvunnit. Idag kan du packa upp en Iphone och använda den direkt utan manual. Sedan förväntar sig användarna att hitta alla data och information en knapptryckning bort. Den tredje faktorn är kraften i de sociala nätverken.

Hur ser du att nya internetaktörer som hotellbokningstjänster pressar ner lönsamhet hos hotellen?

– Det går inte att skylla på andra när man inte tjänar några pengar.

Hur ska vi hitta vägar framåt?

– Det gäller att se människan i samverkan med tekniken och affären när ni omdefinierar er verksamhet. Nästa steg är att bryta ner målen i göra-listor på kort och lång sikt.

Av vem kan vi bli inspirerade?

– Titta på Amazon. Varför kan du handla hos Amazon utan att behöva skriva in ditt kontokorts nummer varje gång? Resebranschen har en bit kvar till att bli lika enkla som Amazon. Tänk på att många framgångshistorier på webben har etablerats utan en tydlig affärmodell.

Urban Lindstedt

 

Anmäl dit till TN Studio här.

Andra talare på TN Studio

Johan Lundgren

Vice koncernchef TUI Travel

Han talar om framtidens reseindustri i ett skakat Europa – och hans stora utmaning att omvandla världens största charterjätte till ett flexibelt, modernt reseföretag.

 

Klas Eklund

Seniorekonom SEB

Asien boomar medan Europa går på knäna. Sveriges mest kände ekonom ger sin analys av den globala utvecklingen – och hur det påverkar resebranschen.

 

På scenen bidrar Linda Bjernstål, vd på Flygstolen och Katalin Paldeak, direktör på Clarion Hotels Norden med sina åsikter och analyser.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024