Annons:

Scandic gör hotell av PUB i Stockholm

Det klassiska varuhuset PUB i Stockholm blir hotell i regi av Scandic, erfar Travel News.

Det senaste halvåret har ryktena snurrat kring vad som ska hända med varuhuset PUB vid Hötorget i Stockholm. Antonia Ax:son Johnsons fastighetsbolag Axfast köpte varuhuset sommaren 2013 av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Axfast har funderat på ombyggnad, med hotell som ett alternativ, men inget har bestämts.

Vi har inte tagit beslut i frågan än. Vi vill vara långsiktiga och göra något som är bra för både kvarteret och staden. Vi har ingen panik, sa Axfasts fastighetschef Jan Henriksson till Affärsvärlden i somras.

Men nu verkar något ha hänt. Scandic kommer på onsdagsmorgonen att kalla till en pressträff i centrala Stockholm och enligt uppgift till Travel News gäller den PUB. Varuhuset ska byggas om till hotell som Scandic ska driva. I bottenplanet blir det även fortsättningvis butiker, på våningarna ovanför 400 hotellrum.

I och med det blir det Scandictätt runt Hötorget. I grannkvarteret på Slöjdgatan ligger Scandic Klara, tidigare ett Rica. I samma kvarter som PUB, på Kungsgatan, ligger Scandic Kungsgatan, också tidigare ett Rica. Ytterligare längre ner på Kungsgatan ligger HTL och sedan även Scandic Grand Central. Åt andra hållet på Kungsgatan finns Scandic Anglais.

Det nya hotellet ska heta Scandic Haymarket. Läs om Scandics planer för det här.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024