Annons:

Rezidors Nordenchef slutar – går till Scandic

Efter endast ett år som Rezidors Nordenchef lockas Thomas Engelhart tillbaka till Scandic som kommersiell chef.

1 februari förra året tillträdde Thomas Engelhart som Nordenchef för Rezidor. Men efter bara ett år lämnar han hotellkedjan. I stället går han till konkurrenten Scandic, där han var kommersiell direktör under åren 2007-2011.

Då arbetade han under Frank Fiskers som var vd. Fiskers återvände till Scandic som koncernchef i oktober 2013 och nu blir Engelhart åter Fiskers parhäst i Scandics koncernledning.

– Vi är mycket glada att få hälsa Thomas välkommen tillbaka till vårt team. Scandic har idag ett starkt momentum från 2014 när vi tog marknadsandelar på alla våra nyckelmarknader i Norden. I sin nya roll kommer Thomas ytterligare driva bolagets kommersiella initiativ och säkerställa att Scandics styrka kommer att gynna våra kunder än mer”, säger Frank Fiskers i en pressrelease.

Efter sin tid på Scandic var Thomas vd på Coop Marknad och han kommer närmast från en tjänst som Nordenansvarig för Rezidor Hotel Group.

– Jag är mycket glad att få komma tillbaka till Scandic”, säger Thomas Engelhart. ”Bolaget är mycket större nu än när jag lämnade 2011, och har med stor framgång byggt vidare på de kommersiella strategier vi inledde redan 2007. Att återigen få bli en del av denna resa gör mig mycket stolt.”

Engelhart sätts dock i ett halvårs ”karantän” av sin nuvarande arbetsgivare Rezidor. Därför tillträder han tjänsten först 5 augusti. Rezidor har meddelat att ny Nordenchef hos dem blir Tom Flannagan.

Läs Travel News långa intervju med Thomas Engelhart här.

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024