Nomineringar – Grand Travel Award 2015  


OMRÖSTNINGEN

Hur vinner man en Grand Travel Award?

En jury bestående av Travel News redaktion samt sju företrädare för den svenska resebyråbranschen nominerar reseföretagen till samtliga kategorier. I samarbete med Fürst Scandinavian Research genomförs undersökningen som ligger till grund för Grand Travel Award. Vinnarna utses av 1200 utvalda personer som arbetar i resebranschen, hälften av dem jobbar på resebyråer och övriga jämnt fördelat från resebranschens övriga delar. Omröstningen sker genom ett webbformulär. De röstande graderar varje nominerat företag utifrån flera kriterier: service/support, produkt och marknadsföring/aktivitet. Omdömena viktas till ett slutbetyg. När vi nått cirka 1200 svarande har vi ett statistiskt säkerställt underlag. Det företag som fått högst snittbetyg i respektive kategori blir vinnaren.

NOMINERADE

De nominerade i varje klass utses av branschjuryn. Tre företag kommer att nomineras i varje klass, undantagen är Flyg Europa och Flyg Interkont där fem företag nomineras och Turistland där fem länder nomineras. I december offentliggörs de nominerade företagen och kandidaterna till Årets Chef. Under december/januari sker därefter omröstningen bland de närmare 600 resebyråsäljarna och 600 övriga resebranschrepresentanterna. Fürst Scandinavian Research genomför den webbaserade undersökningen, där alla nominerade betygsätts. Företagen betygssätts utifrån tre kriterier: service/support, produkt och marknadsföring och omdömena viktas sedan till ett slutbetyg.

De nominerade till klasserna Årets Chef i Resebranschen och Årets Resesäljare utses av branschjuryn. Vinnaren i chefklassen röstas fram av 50 branschchefer. Årets Resesäljare röstas fram av Travel News läsekrets genom en webbomröstning. Nomineringar till Årets Resesäljare släpps i januari. Årets nydanare utses av juryn.

De nominerade till Ekoturismpriset utses av Ekoturismföreningens medlemmar i januari, vinnaren utses av Ekoturismföreningens styrelse. 

Charterarrangör 
SPECIALISTRESEARRANGÖRER 
Utländsk turistbyrå 
biluthyrare 
TURISTLAND 
Transport inrikes 
REDERI 
Internationella kryssningsrederier
 

 

 
Flyg Europa
 

 

 
Flyg Interkontinental
 

 

 
Hotellkedja Sverige 
Hotellkedja Internationellt 
ÅRETS NYDANARE
 

 

 
Årets Chef i resebranschen
 

 

 
Årets Resesäljare


Nominering och omröstning bland TN:s läsare i dec/jan

 

 
NYTT! Årets Digitala Prestation 
EKOTURISMPRISET


Nomineringar och vinnare utses av Ekoturismföreningen