Vinnare – Grand Travel Award 2015


Årets Chef i resebranschen

Katalin Paldeak,
operativ direktör – Nordic Choice Hotels
Katalin Paldeak har framgångsrikt byggt upp Clarion till att bli en av Nordens största och mest tongivande hotellkedjor de senaste tio åren – med en kombination av passion och strategisk förmåga. I somras utsågs hon till operativ direktör över Nordic Choice Hotels fem stora varumärken i hela Skandinavien, med fler än 160 hotell och 12 000 anställda. Och hotellen blir snabbt fler i den snabbväxande hotellkoncernen. Kort sagt, hon är Hotellsveriges mäktigaste kvinna.

 
Transport inrikes

Malmö Aviation
Med ett förfinat affärsresekoncept fortsätter Malmö Aviation sin offensiva satsning med gott resultat. Flygbolaget knyter ihop Sverige från norr till söder och utökar kontinuerligt sina avgångar. Servicen till resebyråerna är lika hög som till kunderna.

 
TURISTLAND

Thailand
Stort favoritresemål för nästan 400 000 svenskar varje år som vill komma iväg och njuta av vänliga människor, sol, bad, shopping och paradisiskt lugn. Ett stort utbud av flyg gör biljettpriserna låga och har skapat möjlighet för fler målgrupper att upptäcka landet med så starka emotionella band till Sverige efter tsunamikatastrofen för tio år sedan.

 
REDERI

Birka Cruises
Rederiets konceptuella satsning på skärgård har genomförts smart och attraktivt. Ihop med en satsning på grupp- och konferensresor och en bredd i målgrupperna har man lyckats säkra positionen som ett tryggt och kvalitetssäkert kryssningsalternativ.

 
SPECIALISTRESEARRANGÖRER

Swanson's Travel
Med medvind för USA-resandet står researrangören i Osby stadigt – tack vare en högkvalitativ produkt med total kundupplevelse, ett långvarigt förtroendegivande samarbete med resebyråledet och en av resebranschens högsta vinstmarginaler.

 
Flyg Europa

SAS
Med fortsatt satsning på utökade direktlinjer och tätare Europafrekvenser, riktade mot såväl privat- som affärsresenärer, befäster man sin situation som ett mycket eftertraktat flygbolag.

 
Hotellkedja Internationellt

Radisson Blu
Snabbväxande Radisson Blu är den mest frekventerade hotellkedjan utomlands bland svenska affärsresenärer. Stark nordisk närvaro, välbekant och professionellt koncept ihop med god service skapar trygghet och igenkänning.

 
Utländsk turistbyrå

Spanien
Spanska turistbyrån har gått på offensiven under 2014 med hög aktivitet på marknaden och hjälpsam support. Man syns både mot konsument och resebranschen med ständigt nya workshops och aktiviteter. Hemsidan ökar Spaniens bild av att vara ett trendigt resmål.

 
Charterarrangör

Ving
Genom kombinationen starkt varumärke och tydlig konceptutveckling vågar man bryta invanda traditionella charterresemönster när efterfrågan bland kunderna ändras, bland annat med den framgångsrika satsningen på Ving Flex och Sunprimehotellen. Resultatet: Nordens mest lönsamma charterbolag.

 
biluthyrare

Hertz
Hertz har ett stort miljö- och säkerhetsfokus. Bolaget har en stark lokal representation över hela Sverige – en utmärkt strategi som gjort Hertz känt hos den breda massan i Sverige.

 
Hotellkedja Sverige

Clarion Hotels
Har lyckats göra restaurangen till en levande plats i hotellet för både gäster och förbipasserande. Med nykomlingar i kedjan som Clarion Hotel Amaranten i Stockholm och Clarion Hotel Sense i Luleå förstärker kedjan sin position som en prisvärd produkt i det övre segmentet, i allt fler svenska städer.

 
Flyg Interkontinental

Emirates
Ny modern och högkvalitativ aktör på den svenska marknaden. Omtalat hög service och det enda flygbolag som flyger från Sverige med förstaklasskabin – och med ett utbud som tar dig till mer än 140 destinationer och sex kontinenter.

 
ÅRETS NYDANARE

Resebemanning
Resebemannings grundare Jannica Grönqvist har lyckats skapa det som många resebyråer önskat, men som inte funnits på den svenska marknaden – ett renodlat bemanningsföretag för resebyråer och arrangörer. På kort tid har Resebemanning lyckats hitta sin unika nisch och samarbetar idag med många av de största resebyråerna. Företaget hjälper resebyråer att hålla hög bemanning och inte tappa försäljning när akut personalbrist uppstår och har blivit en inkörsport till nya jobb för kvalificerade resesäljare.

 
Internationella kryssningsrederier

Royal Caribbean
Med branschens största och mest välkända fartyg befäster man sin position i Norden. Lanseringen av Quantum of The Seas visar på produktutveckling när den är som bäst.

 
Årets Resesäljare

Helen Hellström, Ticket Privatresor

 
Årets Digitala Pris

HTL
Hotellkedjan har tänkt digitalt och mobilt från början, med gästen i fokus och smarta funktioner för bokning och incheckning. På hotellet öppnar du rummet med mobilen, utan nyckelkort, och där inne knyts den digitala upplevelsen ihop med lösningar som underlättar.

 
EKOTURISMPRISET

Kullabergsguiderna

 

Fullständig prisutdelningslista med alla nominerade och deras snittpoäng kommer att publiceras under nästa vecka.