Annons:

Strandlyx i Stockholm

Lyxresebyrån Select Travel har tagit ett steg vidare och erbjuder spabehandlingar från sina exklusiva resmål i butiken i Stockholm. TN lät sig knådas över hela kroppen och flyttades mentalt till en strand i Maldiverna.

[i=484031;w440;nb;nl]
Varje fredag besöker en duktig massör Travel News redaktion. Han får hålla till i rummet som pryds av ett arkivskåp i metall och tre vinröda Ikeafåtöljer. På en massagebrits i galon knådas våra ömma kontorsaxlar. Det är skönt, men ingen sinnlig njutning.
Kontrasten är enorm mot miljön på Select Travel, som genom spasatsningen byter namn till Select Collection. Efter några minuter i den eleganta entrésoffan hämtas jag av Lamal – en späd, kvinnlig spaterapeut från en av barfotalyxkedjan Six Senses anläggningar i Maldiverna. För det är detta som är den nya affärsidén. Spaterapeuterna från lyxhotellen på paradisöarna som resebyrån säljer blir en alternativ marknadsföringskanal för resorna.
Select erbjuder 50 olika behandlingar. Jag har valt en timmes orientalisk massage. I en tjock, vit morgonrock träder jag in i den exklusiva spasviten. Den är stor nog för att två personer kan behandlas samtidigt – exempelvis ett bröllopspar.  Vita draperier längs alla väggarna, vita tygsjok i taket, en stor spegel och en sidenklädd soffa, men mäktigast av allt: sex träbyster av ståtliga afrikanska män. Det är krigarna som beskyddar kunderna.
Långsamt och metodiskt arbetar Lamal sig genom varje liten muskel och del av kroppen, från huvudskålen uti fingertopparna och ner till tårna. Behaglig musik på låg volym hörs, men annars är det tyst utom när hon försynt frågar: ”Are you comfortable, mam?” Efter en stund slumrar jag nästan till. Rörelserna över kroppen känns som vågor, tiden försvinner. Kanske ligger jag på en varm strand på Mauritius?
När timmen är över vill jag helst ligga kvar, vaktad av de afrikanska krigarna, men verkligheten kallar. Det känns inte riktigt bekvämt att  tassa genom den lilla lifestylebutiken i morgonrock för att nå det spartanska omklädningsrummet, men det är enda invändningen mot utformningen av spaavdelningen.
När jag är påklädd häller Lamal upp teet jag beställt från Selects särskilda temeny. ”Are you comfortable, mam?” Oh, yes!
 
Tips 1: Selects resor må vara dyra, men behandlingarna är billigare än både Sturebadet och Stockholm Day Spa.

Tips 2:

Lämna stora väskan hemma. Omklädningsskåpen är mycket små. 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024