Annons:

Flest trafikolyckor i Thailand

Thailand är det land där svenska utlandsresenärer drabbas av flest trafikolyckor visar siffror från SOS International.

Antalet olyckor i Thailand ökar i takt med att alltfler svenskar har valt att resa och bosätta sig i Thailand.  Enligt statistik från SOS International skadades 416 svenskar i trafiken utomlands förra året, 111 av dem skadades i Thailand.

-Hemma i Sverige kan en familj vara väldigt mån om att använda barnstolar. Men om man sätter sig i en taxi eller en tuk-tuk i Thailand är det svårt att kräva samma säkerhet, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

En annan orsak är att thailändska vägar generellt har en mycket sämre standard än i Sverige, tillägger Uliana. Men problemet ligger dock inte bara hos thailändska trafikanter. Det beror också på att turister tar större risker på semestern.

-Många som aldrig skulle sätta sig på en moped utan hjälm i Sverige gör det gärna i Thailand. Det blir självklart mycket svårare i Thailands vänstertrafik, säger Caroline Uliana.

Enligt utrikesdepartementet rapporterades mer än 1 000 dödsfall utomlands för 2016, vilket kan jämföras med 800 fall för 2014. Trafiken ligger bakom många av olyckorna, enligt UD.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024