Annons:

Almedalenspecial: Bragden vi aldrig glömmer

Rapport från Almedalen, kapitel 3.

Den tredje dagen i Almedalen handlade förstås mest om matchen. Efter klockan 18 mer känd som bragden. Många bytte om från välstrukna skjortor till gula tröjor och blev en del av den gula väggen som kan förflytta berg och ta oss till VM-guld. Det svenska fotbollslandslaget är på väg att göra en sommaren 1994. Att för evigt hugga in sig i den svenska folksjälen. Sommaren 2018 kommer att bli ett varmt långt minne. Vi som var på ett fullsatt Kallis igår och drack öl och tittade på storbildsteve glömmer det aldrig.

I övrigt pågick ett gäng debatter om hållbart resande. Dessa analyseras på annan plats. Petter Stordalens mingel under tisdagen var ett av veckans mest välbesökta. Trångt är bara förnamnet på stämningen i Clarions trädgård. Men solen gjorde comeback och då blir nästan alla nöjda.

Jan Björklunds tal handlade mest om liberalismen. Men några ord blev det om en oförglömlig bilsemester 1984 till Barcelona. Det var som en smekmånad med mycket… även bröllopet kom långt senare, sa partiledaren och log. Den gamla slogan från Fritidsresor “Dagarna vi minns” kändes mycket aktuell.

I övrigt riktade Björklund udden mot SD. Travel News har sökt deras näringspolitiska talesperson återkommande utan att få kontakt. Men vi lovar att inte ge upp. Vi vill veta om nidbilderna stämmer eller om det är ännu värre. Eller kanske bättre.

I eftermiddag lämnar Travel News Almedalen och vår bevakning av reseindustrin går över i sommarläge. Det innebär att nyhetsbrevet kommer vid lunch istället för vid frukost. Men vi är i tjänst måndag till fredag hela sommaren och har du stora och små nyheter eller tips är det bara att mejla.

PS: Bilden togs före matchen, vi menar förstås bragden.

Kommentarer är stängda.