Annons:

Annons:

Premium

UD sitter på dubbla stolar i Dubai

UD vill inte att vi reser till Dubai. UD satsar stora resurser på att locka folk till Expo 2020. I Dubai. Av: Leif Holmkvist.

Jag förstå resebranschens förtvivlan över reserestriktioner, klent stöd från staten och uteblivna besked om framtiden. Regeringen i allmänhet och UD i synnerhet står inte högt i kurs hos många inom branschen.

När sedan UD avråder från icke nödvändiga resor till flera av de stora resmålen, varav Förenade Arabemiraten är ett, och samtidigt skryter på sin hemsida om sina stora insatser för Expo 2020 som öppnas i Dubai den 1 oktober, kan jag förstå om några säkringar brinner i branschen.

För att förstå hur de får ihop logiken på det operettliknande departementet ringde jag utrikeshandelsminister Anna Hallbergs pressekreterare Vidar Jakobínuson Lindgren, som lovade ringa tillbaka inom en halvtimma. Det gjorde han naturligtvis inte.

När jag tre timmar senare ringde igen ”hade han några minuter”. De tog slut fort när han hörde min fråga om hur det rimmar att hindra folk från att resa till Dubai och samtidigt locka besökare till Dubai?

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.