Annons:

Unik genomgång: reseindustrins 15 största bolag

Travel News reporter Leif Holmkvist analyserar reseindustrins femton största bolag. På plats nummer 14 hittar vi resebyrån Resia. Hela listan hittar du i Travel News senaste nummer som är ute nu.

Alingsås är ingen världsmetropol, men startpunkten för en framgångsrik resa i branschen. Sedan lilla AUS Resebyråer AB (med butiker i Alingsås, Ulricehamn och Stenungssund) för 30 år sedan köpte Resia Resor har företaget genom förvärv vuxit till ett av Nordens största, som i fjol förmedlade resor för 3,2 miljarder kronor.

I Resia Travel Group ingår bland annat fjällspecialisten Bengt-Martins, med kryssningssajten Cruise Market, resefeber.se och boxoffice.se. Resia är marknadsledande på affärs- och konferensresor. Resia har 41 butiker över hela landet, men säljer i hela Skandinavien via sina sajter.

I fjol minskade omsättning och resultat till följd av den heta sommaren och den svaga kronan, men Resia pressades också av den allt hårdare prispressen inom onlineförsäljningen. Medan fjällresor och kryssningar växer ställer Resia om till mer avancerade reseprodukter och event än enbart bokning av charterveckor. Med starka varumärken inom konferensresor och naturturism försöker Resia möta flygskam och miljökrav med en bred satsning på hållbarhet.

Omsättning 729 mkr

Resultat före skatt 7 mkr

Balansomslutning 448 mkr

Antal kunder 1 milj

Antal anställda 347

Krävs för ökad tillväxt:

# stärkt krona

# mindre flygskam

# eventsatsning.

 

Kommentarer är stängda.