Annons:

Charterlyftet: ”Det tuffaste året har vi lagt bakom oss”

Stundande vaccinpass och en ökad vaccinationstakt i Europa har fått charterbokningarna att skjuta i höjden, skriver SvD.

Annika Lindberg, kommunikationschef på Apollo, uppger att det har ”rasslat till rejält”. Även Ving ser ett klart lyft och räknar med att komma upp i 75 procent av den normala kapaciteten under 2021.

– Det tuffaste året i branschens historia har vi lagt bakom oss, säger Vings kommunikationschef Fredrik Hansson till tidningen.

3 kommentarer

  1. Erik: Ganska skrämmande att folk ändå väljer att hjälpa turismen i andra länder, än hemma. Sen klagar de på att hotellpriserna ökar och att det är dyrt att gå på restaurang i Sverige. Stanna då för f*n hemma och lägg era pengar i Sverige istället och bidra till att verksamheter kan överleva.
  2. Marcus Andersson: @Erik ganska förståeligt att man väljer att resa utomlands istället för Sverige... vädret är stabilare, mat & dryck är billigare, miljöombytet bättre, det kulturella utbytet är rikare... Stanna hemma i Sverige om du vill men raljera inte över att andra inte tycker som dig.
  3. Tomten: Det är ju enbart PR de håller på med.... "Rasslat till rejält".... mot vad? Och när? Chartern kommer ju inte komma igång på något vettigt sätt och tjäna pengar innan deras "guld grupp", familjerna kan åka utan PCR test för flera tusen kronor etc. Och det lar ju inte hända denna sommaren.... Nu försöker EU att få till at de ska ombekosta PRC tester för barnfamiljer.... kostnadsfritt, efter hårda påtryckningar från länderna runt medelhavet.... men den byråkratiska kvarnen i Bryssel är ju inte känd för att vara snabb.... Och att staterna ska gå in och betala detta för att människor ska åka ut av landet... Det kommer inte hända heller... då man måste ta tag i de problem man har i sitt eget land. Nej, snälla, glöm sommarlovet 2021.... iaf när det gäller charter. De dynamiska som inte har denna riskmodell kommer återhämta sig betydligt snabbare. Den som tror något annat, tror på tomten! Chartern kanske vågar flyga lite... men i så fall till stora förluster, som de nog inte har råd med... Moment 22.