Annons:

Ving erbjuder ombokning för gravida

Ving erbjuder gravida kunder som inte längre vill resa till länder drabbade av zikaviruset ombokning till andra resmål. Andra arrangörer kräver läkarintyg och avbokningsskydd, rapporterar SVT.

Tre till fyra miljoner människor väntas smittas av zikaviruset, enligt Världshälsoorganisationen WHO. Gravida kvinnor vara extra försiktiga och skydda sig från att bli infekterade på grund av kopplingen mellan zikaviruset och den allvarliga fosterskadan mikrocefali.

Därför har Ving beslutat att låta gravida kvinnor få boka om sina resor till andra resmål, rapporterar SVT.

– Ja, det gör vi. Om gravida hör av sig kan vi erbjuda en ombokning till annat resmål. Det gäller alla karibiska resor, Mexiko och Kap Verde. De kunder som bokat resor dit får naturligtvis höra av sig, säger Barbro Holmberg, presskontakt på Ving, till SVT.

Apollo uppger att man följer UD:s reserekommendationer och att bolagets vanliga avbokningsregler och resevillkor gäller. Varken Folkhälsomyndigheten eller UD avråder från att resa.

Hos Fritidsresor gäller att gravida kunder ska kontakta läkare och göra en bedömning.

– Om den bedömningen är att man inte bör åka och har ett läkarintyg så tar vi hänsyn till det så klart. Där finns det olika tillvägagångssätt. Antingen görs det genom hemförsäkringen eller genom ett avbokningsskydd hos oss, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor, till SVT

Kommentarer är stängda.