Annons:

Annons:

Lufthansa Group skärper kraven på att använda mask under flygresan

Att flyga utan mask endast tillåtet med läkarintyg och negativt Covid 19-test, enligt ett pressmeddelande.

Lufthansakoncernens flygbolag minskar möjligheten att bli undantagen från kravet om att bära mask ombord deras flygningar. Från och med 1 september 2020 kommer undantag från kravet endast att godtas om medicinsk orsak föreligger och att detta styrks av ett särskilt intyg som tillhandahålls av flygbolaget. Passagerare kan ladda ner dokumentet från flygbolagets hemsida, vilket sedan ska fyllas i och signeras av legitimerad läkare. I tillägg till detta behöver passagerare som önskas undantas maskkravet att uppvisa ett negativt covid 19-test, som utfärdats inom 48 timmar. Dessa restriktioner införs för att upprätthålla maximal säkerhet för passagerare som reser med Lufthansakoncernens flygbolag.

Från och med idag kommer passagerare att informeras om de nya riktlinjerna, på flygbolagens webbplatser, sociala kanaler, samt genom e-post och SMS. På så sätt får samtliga passagerare informationen i god tid innan sina planerade avgångar.

Lufthansakoncernens har sedan tidigare infört krav om att bära mask ombord på sina flygningar från och med början av Maj, vilket var först i världen.

Flygbolagen inom Lufthansa Group har även introducerat omfattande hygienåtgärder ombord och i luften. Ett nära samarbete med de europeiska myndigheterna EASA och ECDC fortsätter för att harmonisera riktlinjerna inom hälsa och säkerhet under coronapandemin.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.