Annons:

Annons:

Norwegian kan köpas upp, aktien rusar

Norwegian-aktien stiger kraftigt efter att den spanska tidningen Expansion rapporterat om nya rykten om ett möjligt uppköp av bolaget.

Under eftermiddagen har aktien rusat och vid 13.30-tiden handlas den för över 40 kronor, vilket innebär en uppgång för dagen på över 15 procent.

Tidningen citerar marknadskällor som uppger att investerare positionerar sig för möjligheterna för ett möjligt bud från British Airways-ägaren IAG eller tyska Lufthansa.

IAG har tidigare varit intresserade av att köpa Norwegian, men de planerna rann ut i sanden i vintras. Sedan dess har Norwegians aktie haft det tufft och mer eller mindre halverats.

Flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs vid WinAir säger till E24 att han tror att IAG är med på banan när det nu kommer nya uppköpsrykten kring flygbolaget Norwegian.

Han tror dels att IAG har haft full koll på att Norwegian håller på att ställa om från expansion till lönsamhet, och dels att IAG vill få in en fot i Skandinavien.

– Det är den mest lukrativa flygmarknaden i Europa och IAG genom British Airways är inte så väl positionerade där.

Han tror däremot inte att tyska Lufthansa är en potentiell köpare.

– De har just gjort stora investeringar när de köpte upp lejonparten av Air Berlin och de sliter med att få Eurowings på plats.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA