Annons:

Norwegian leasar tio nya Boeing-plan

Norwegian har tecknat ett avtal med med AerCap, ett av världens största bolag för flygplansleasing. Nu leasar man tio nya Boeing MAX 8 som ska levereras under det första halvåret 2023, enligt ett pressmeddelande.

Norwegian fortsätter att öka sin flygplansflotta och har tecknat ett avtal med AerCap. De undertecknade leasingavtalen inkluderar även åtta Boeing 737-800 NG, vilka utgör en del av flygplansflottan som innefattar 70 plan som tas i drift inför sommaren 2022. 

Boeing 737 MAX 8 har cirka 14 procent högre bränsleeffektivitet jämfört med tidigare flygplansmodeller, vilket således stämmer överens med Norwegians mål att minska företagets koldioxidutsläpp med 45 procent till 2030, jämfört med 2010.

– Kompletteringen med dessa flygplan kommer att hjälpa oss att nå vårt mål att skapa en större, modernare och mer bränsle-effektiv flotta. Detta gör det möjligt för oss att leverera våra produkter och service i ett brett nätverk av rutter inom de nordiska och europeiska destinationerna, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian, i ett pressmeddelande. 

Med de nya tillskotten kommer Norwegian sammanlagt att ha en flotta på 80 plan till sommaren 2023.

2 kommentarer

  1. Max: Har vi alla glömt vad som hände med 737 Max nyligen? Även efter upptäckten av felaktiga sensorer och system som nu ska ha "uppdaterats" så ska modellen fortsatt ha flertal problem. Känns lite taktlöst att ta in en flotta av denna sort. Varför inte köpa in andra flygplanstyper och bojkotta modellen som Boeing snålat in på?
  2. Erik: Helt absurt att Norwegian fortsätter med Boeing trots alla problem de haft med dels 737max och 787. Vad är det för fel på Airbus? De har inte haft hälften av alla problem som Boeing har och har haft
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024