Annons:

Norwegians vd tror på vinst i år

Norwegians vd Bjørn Kjos har på måndagen mött pressen för första gången efter problemen med flygplanet Boeing 737 Max-8. Enligt Kjos är siktet inställt på vinst i år trots alla motvind, skriver Di.se.

Flygkrascherna med Boeing 737 Max-8 har satt en tionde del av Norwegians flotta på marken, men Bjørn Kjos räknar med att Boeing tar en del av räkningen när slutkostnaden för flygbolaget står klar. På frågan om han fortsatt tror på att bolaget ska gå med vinst i år svarar Kjos: ”Ja, det är vår ambition att göra vinst 2019”, enligt norska NRK.

Flygstoppet för planmodellen 737 Max 8 leder till att Norwegian senarelägger försäljningen av sex stycken flygplan av modellen 737-800, som i stället behålls i trafik.

Norwegian skriver vidare att bolaget står i tät kontakt med Boeing och EU:s flygsäkerhetsmyndighet. För att minimera påverkan på flygbolagets och passagerarnas finanser har också modellen 787 Dreamliner sats in på vissa högtrafikerade linjer.

Bjørn Kjos fick också frågan om hur länge han själv skulle sitta kvar på vd-posten och svarade då att han sitter på ”lång övertid”.

”Jag borde kanske tagit på min pensionshatt för länge sedan. Men det är inte upp till mig. Jag kommer inte sitta så länge som Olav Thon”, sa Kjos med hänvisning till den 96-årige fastighetsmagnaten Olav Thon som fortsatt är koncernchef för Olav Thon Gruppen.

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024