Annons:

SAS slutar lägga på flygskatt från 1 juli

Den 12 december beslöt Sveriges riksdag att flygskatten ska avskaffas från och med den 1 juli 2019. Det innebär att SAS nu tar bort flygskatten på biljetter med avresa från den 1 juli och framåt, från och med den 1 januari 2019, enligt ett pressmeddelande. Drygt en miljard har staten fått in i flygskatt under perioden april till november i år.

SAS skriver i ett pressmeddelande att bolaget välkomnar beslutet att avskaffa flygskatten eftersom den inte är kopplad till klimatförbättrande åtgärder eller ger incitament till en omställning som syftar till ett mer hållbart resande.

Kunder som redan har köpt biljetter med avresa från den 1 juli, och där flygskatt ingår, får skatten återbetald när beslutet om avskaffandet av skatten verkställs. SAS kommer att kontakta berörda kunder när beslutet om avskaffandet av skatten har verkställts.

Flygskatten infördes 1 april 2018 och SAS har under året betalat 260 miljoner kronor i flygskatt. Totalt har det kommit in 1 017 075 990 under perioden april till november meddelar Skatteverket. I händelse av att skatten inte avskaffas kommer SAS att ta kostnaden. Resenärerna kommer alltså inte att drabbas om en ny regering river upp riksdagens beslut. Det är flygbolaget som är skyldig att betala in skatten, inte den enskilda resenären.

Flygbolaget BRA kommer att följa efter SAS när beslutet verkställs av nästa regering.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024