Annons:

Premium

Taylor Swift lyfter flyget

Flygningarna till Las Vegas ökade med 875 procent i helgen. Många ville se Super Bowlfinalen, men även många ”swifties” flög för att följa sin idol. Av: Leif Holmkvist.

Det är ingen nyhet att stora event lyfter besöksbranschen, men helgens Super Bowl-final var lite av den perfekta stormen med premiär i nöjesmetropolen Las Vegas med Kansas City Chiefs stjärna Travis Kelce, som med bara sekunder kvar av förlängningen bidrog till segern.

Sport i all ära, men det som lyfte intresset utöver det vanliga var att hans jublande flickvän på läktaren heter Taylor Swift och är världens ojämförligt största popstjärna. Hon följs världen över av fanatiska fans om de så måste flyga över halva USA och aldrig tidigare sett en match i amerikansk fotboll.

Flygledarna på Harry Reid International Airport i Las Vegas fick en svettig helg när trafiken ökade med 875 procent jämfört med samma helg i fjol, allt enligt Flight Center Travel Group.

I dag har American Airlines 56 avgångar från Las Vegas, Delta har ett trettiotal extra flygningar och Southwest Airlines 52 avgångar. 

Men värst är United, som är officiell sponsor och transporterar båda finallagen. Normalt har United 40 dagliga flygningar till Las Vegas, men har satt in tio Boeing 777:or för att kunna transportera 14 000 kunder per dag.

På nytt jobb