Annons:

Vem har gjort mest för hållbarheten 2022 – nominera och vinn en Grand Travel Award

Vilket företag har gjort mest för hållbarheten i reseindustrin de senaste åren? På Grand Travel Award den 23 februari 2023 delas Hållbarhetspriset ut för sjätte året i rad. Nu uppmanar vi resebranschen att skicka in nomineringar.

För sju år sedan på Grand Travel Award var det premiär för Hållbarhetspriset. Det blev en succé och Travel News fick in ett 50-tal nomineringar. Detta är nu en tradition som vi inte vill bryta. Hållbarhet är enligt många reseindustrins viktigaste utmaning inför framtiden.

– Fler och fler företag lägger allt mer tid och engagemang på sitt hållbarhetsarbete, för att minimera sin negativa påverkan på naturen och människors hälsa. Resebranschen är inget undantag, därför vill vi premiera det reseföretag som gjort mest för en hållbar utveckling, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Travel News uppmanar därför resebranschen att nominera det företag som gjort mest för att öka hållbarheten i resebranschen – gärna det egna företaget eller en kollega.

En jury kommer att utse vinnaren. Juryn bedömer enskilda initiativ eller ett större hållbarhetsarbete, men det ska ha skett under året. I sitt arbete kommer juryn att bedöma hur stor effekt hållbarhetsarbetet haft, med hänsyn tagen till företagets storlek och resurser. Ju mer konkreta effekter som anges i nomineringen, desto enklare blir det för juryn att bedöma och desto större chans att vinna. 

2021 inkom 10 förslag. Tre passerade juryns granskning och vann gjorde BRA flyg. 

BRA flyg

Motivering: Juryn har under lång tid imponerats över ihärdigheten, bredden och innovationerna i deras hållbarhetsarbete. 

BRA har dessutom genom och efter pandemin hållit sitt hållbarhetsarbete vid liv på en ambitiös nivå trots att flygbranschen nog är den hårdast drabbade branschen av pandemins ekonomiska effekter. Man har bytt ut sin hela sin flygplansflotta till marknadens mest bränslesnåla maskiner för regionala flyg och man har underlättat för sina kunder att resa Co2-fritt.

Med små resurser gör man ett stort arbete och blir en ledstjärna som syns både för flygsektorn och hela reseindustrin. 

De nominerade var: BRA flyg, FlixBus/Train, Air France-KLM

Sista dag för att skicka in en nominering är den 10 februari. Mejla oss här skriv ”Hållbarhet” i ämnesraden.

Här är alla reseföretag som kan vinna Grand Travel Award

När: Torsdag 23 februari, 2023

Tider: Heldagsbiljett från kl 15:00, kvällsbiljett från kl 18:00

Var: Vinterträdgården, Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8, ingång till höger om hotellets huvudentré.

Biljettpriser 2023

Seminarium samt Gala (1695:- + moms)

Du får, (från kl 15.00) seminarium , gala med prisutdelning, middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Boka din heldagsbiljett

Gala (695:- + moms)

Du får (från kl 18.00), gala med prisutdelning, middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Boka din kvällsbiljett

Kommentarer är stängda.