Annons:

BILDEXTRA: Spana in nya hyllade Niehku Mountain Villa i Riksgränsen

Svenska designbyrån Stylt vinner UNESCO Prix Versailles 2019 för Europas bästa hotellinredning - Niehku Mountain Villa i Riksgränsen. Som vinnare av Europa-priset är man dessutom nominerade till världsmästartiteln vilket avgörs i höst.

Niehku, som betyder ”dröm” på nordsamiska, är ett exklusivt och högst personligt hotell som kombinerar heli-skiing och naturupplevelser med boende och gastronomi i världsklass. Hotellet ligger i Riksgränsen, 200 km norr om polcirkeln, byggt på platsen för malmbanans gamla lokstall.

UNESCO Prix Versailles fokuserar på kommersiell arkitektur och uppmärksammar hotell, restauranger och butikskoncept runt om i världen vars arkitektur och inredning utmärker sig konstnärligt och kulturellt såväl som ekonomiskt och kommersiellt. Och det gör Niehku Mountain Villa.

Hotellet erbjuder 14 ombonade dubbelrum, restaurang, vardagsrum och relaxavdelning, en kompromisslös byggnad med familjär och avslappnad stämning. Med det gamla lokstallets fornminnesmärkta ruin som skär rakt igenom den nya byggnaden, skapas en spektakulär påminnelse om platsens spännande historia. Intill muren har dessutom en av de över hundra år gamla smörjgroparna förvandlats till vinkällare. Historien får nytt liv och blir en del av hotellets egen berättelse. Verksamheten drivs av två av landets mest välmeriterade personer inom äventyrsturism, guidning, hotell och gastronomi, Johan ”Jossi” Lindblom och Patrik ”Strumpan” Strömsten.

2017 vann Stylt UNESCO Prix Versailles för världens bästa inredningsdesign med Spedition Hotel i Thun, Schweiz. I september kan designbyrån från Göteborg göra om bedriften då vinnaren av världspriset 2019 utses vid en ceremoni på UNESCO:s högkvarter i Paris.

Kommentarer är stängda.