Annons:

”Nu kommer vi sköta all kommunikation internt”

Kajsa Ekelund är ny PR-specialist på Clarion. Här svarar hon på Travel News på-nytt-jobb-enkät om Petter Stordalen, favoritappen och vad som måste finnas på ett hotellrum. Svar: en bra hårtork och sköna sängar.

Du kommer från Prat-PR. Nu slipper du jaga fakturerade timmar, skönt eller tråkigt?

Byråsidan har sin charm, men det ska bli toppen att få lägga all min fokus på ett varumärke framöver.

Vad gör dig till en bra PR-specialist?

Att jag har ett brett nätverk, mångårig erfarenhet samtidigt som jag drivs av förändring, hitta nyhetsvinklar och att hjälpa varumärken att synas medialt samt att få dem att växa som bolag.

Sedan är jag ödmjuk inför vilka typer av nyheter som media är intresserad av vilket innebär att jag kommer att se till att pressen får ta del av de mest relevanta nyheterna.

Varför behövs du, ni har ju Petter Stordalen?

Petter Stordalen är en stark profil och vår ägare och han kommer att fortsätta att vara ansiktet utåt för Nordic Choice Hotels. Min uppgift, tillsammans med vårt nya skandinaviska team, är att lyfta Clarion Hotel som varumärke. Det händer mycket spännande bland våra hotell och det vill vi kommunicera. Tidigare har vi tagit hjälp av externa byråer men nu kommer vi sköta all kommunikation internt med hjälp av ett fantastiskt PR- team där jag kommer vara ansvarig för Sverige och Finland. (Teamet leds av Sofia Wulff som är head of marketing & communication.)

Varför ska man bo på Clarion? 

Hög standard, snygga hotell, trevlig och hjälpsam personal samt riktigt bra mat och dryck. Sedan ligger hotellen centralt vilket underlättar när man reser i jobbet som jag gör. Clarion har dessutom en väldigt fin företagskultur något som man kanske inte alltid ser som gäst.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell? 

Designen av lobbyn, bar/restaurang och hotellrum samt komforten på hotellrummet. Till exempel måste det finnas en bra hårtork och sköna sängar.

Hur börjar du din arbetsdag? 

Mina arbetsdagar är väldigt olika. Då vi är ett skandinaviskt team så arbetar jag även i de andra nordiska länderna, men när jag är i Stockholm så tar min pastellblåa Vespa till kontoret i Kista, där hälsar jag på mina kollegor, hämtar mitt morgonkaffet och kollar mailen.

Din viktigaste KPI? 

Att vi ska positionera varumärket Clarion Hotel som det självklara valet när man väljer hotell.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare? 

Jag drivs av utveckling och utmaningar så jag tror att Clarion kommer att vara den perfekta arbetsgivaren. Clarion Hotel satsar även på kvinnligt ledarskap något som jag tycker är viktigt. Jag ser fram emot att vara en del av Clarion Hotel resa framöver och har inga planer på att byta arbetsgivare just nu.

Besöksnäringens största utmaning? 

För tidigt för mig att uttala mig om.

Namn: Kajsa Ekelund

Titel: PR Specialist

Familj: Mamma, Pappa och Syster

Ålder: 42

Bor: Vasastan, Stockholm

Senaste resa: Porto Cervo, Sardinien

Favorithotell: Hacienda Temozon som ligger på Yucatanhalvön i Mexico.

Favoritfärjebolag: Det har jag nog inget. De som tar mig till Danmark ..

Favoritreseapp: Oavgjort mellan Airbnb och Booking.com

Flygbolag som jag åker helst med: Qantas

Favoritdestination: I Europa blir det Italien med Frankrike på en tät andraplats. Men Italien vinner på maten, shoppingen och kulturen. Annars är valet min gamla hemstad Sydney, Australien. En fantastisk stad som har allt.

Min drömresa: Kapstaden

Detta vet vi inte om dig: Har en bakgrund som inredare. Jag har även haft kort karriär som flygvärdinna. Tror jag fortfarande kommer ihåg Sterling Airlines säkerhetsrutiner.

Kommentarer är stängda.