Annons:

Renoveringen av Nordic Light Hotel är nominerad

På stans tuffaste gata finns några av de lugnaste hotellrummen och en helt unik matsal och lobby. En blivande designklassiker.

Motivering: Vi kan väl vara ärliga, Vasagatan utanför Stockholms centralstation är inte stadens mest fräscha asfalt. Inom någon kvadratkilometer återfinns vart fjärde hotellrum i huvudstaden.

De flesta hotell i detta område är till förbannelse lika – tråkiga.

Men det finns diamanter, även mitt i stan.

År 2000 fick Mercedes-huset framför Arlanda express en tillbyggnad som året efter blev det nya designhotellet Nordic Light. Vi minns den nybyggda lådan på taket som apcool, men nu 18 år senare var det läge för en rejäl renovering.

Ansvarig för den nya riktigt snygga matsalen och lobbyn är arkitekten Todd Saunders. Han är mest känd för hotellet

Fogo Island Inn  på ön Fogo på New  Foundland. Typ norra halvklotets häftigaste träbyggnad. Den nya krogen Lykke & Löjromsbaren har blivit den lugna lunga som vi längtar efter på Vasagatan. Träslaget ask har aldrig varit vackrare, lika bra att köra det på golv, tak och väggar.

I detta nya vackra rum hittar vi ett gäng möbler av designstjärnor som Mats Theselius, Johannes  Norlander, Jenny Nordberg, Amanda Karsberg och Fredrik Paulsen. Det skulle kunna bli rörigt, men det funkar fantastisk. Lika imponerade är vi av de eleganta rummen  som är ritade av John Tong. Han är en arkitekt som haft utställning på bland annat MOMA i New York och på Design Exchange i Toronto. Rummen är en suverän kontrast till stöket nere på gatan. Det är omöjligt att inte bli lugn i dessa rum efter en stressig dag i Europas snabbast växande huvudstad.

I valet mellan att fixa allt hyfsat och fixa det viktigaste sjukt bra har hotelldirektör David Bergling valt det senaste. Med tanke på att budgeten var 100 miljoner var beslutet modigt och banbrytande i Wilhelmina Skoghs anda.

Följaktligen är kvartalets fjärde nominerad självklar.

De tidigare nominerade är SAS nya superwifi, Grand Hôtels flaggsvit och BRA:s “Flyg med 100 procent biobränsle”. De andra nominerade kommer snart att presenteras här i Travel News.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024