Annons:

Coronasäker en-bords-restaurang öppnar i Värmland

"Bord för en" är en middagsupplevelse i avskildhet på en sommaräng i Ransäter, en idé sprungen ur de nya omständigheterna som råder på grund av covid-19.

Ett bord. En stol. Mitt på en sommaräng i Värmland. Ingen serveringspersonal och inga andra gäster. Maten levereras i en korg från restaurangkökets fönster. Bakom initiativet står paret Rasmus Persson och Linda Karlsson. Idén uppstod när paret skulle bjuda Linneas föräldrar på mat.

– När vi skulle äta lunch med mina föräldrar fick vi placera dem utomhus i snålblåsten vid ett eget bord och servera dem genom köksfönstret, säger Linda Karlsson.

Det avskilda bordet gav paret Karlsson-Persson idén att starta en restaurang med bara ett bord. Rasmus arbetar till vardags som radiopratare och radiopratare och varietédirektör, men är utbildad kock. Linda är chef på ett produktionsbolag inom radio.

– Jag har erfarenhet som servitris, möjligtvis Sveriges sämsta, men i det här fallet kommer vi ju inte att servera vid bordet utan vi kommer att använda ett cykelhjul där man vevar ut en korg från restaurangens köksfönster, säger Linda.

Bokningen är öppen på och anmälningarna har redan börjat trilla in.

Vad kostar trerättersmenyn?

– Priserna är inte fastna utan man får komma med ett kostnadsförslag utifrån förmåga, man har alla olika förutsättningar i dessa tider, säger Linda.

På sin hemsida har paret även författat ett öppet brev till president Donald Trump.

”Vi behöver inga lagar för att inse att färre fysiska möten, mer tid utomhus, hemarbete och frekvent handtvätt nu krävs. Den som enklast förändrar en livsstil är inte en president, det är personen som lever det livet. Det är oss alla. Det du väljer att kalla för ”de svenska experimentet”, herr Trump, det kallar vi för solidaritet”.

– Vi tyckte det kändes orättvist med omvärldens påståenden om att vi i Sverige inte har anpassat våra vanor till följd av covid-19, säger Rasmus Persson.

Bord bokas på bordforen.com

 

Kommentarer är stängda.