Annons:

Annons:

Restauranger tar initiativ i kristider

Den  rådande kristiden för vården har uppmärksammats med initiativ på flera håll inom restaurangbranschen där man nu sträcker ut hjälpande händer. Call For Action är just ett sådant initiativ av Restauranglabbet som samlar in matlådor som de sedan kör ut till sjukvårdspersonal på olika Stockholmssjukhus. Till följd av att restauranger nu har fått dra ner på sin verksamhet finns det mycket matsvinn som de vill samla in, skriver de på sin hemsida och uppmanar aktörer inom branschen att samverka med dem. I sociala medier är de nu väl synliga “in action”. 500 matlådor var utdelade under en sjudagars period fram till 24 mars meddelar Restauranglabbet på sitt Facebookkonto. De tar även emot swishgåvor för ändamålet. 

Konferensanläggningen och restaurangen Eklundshof  i Uppsala gick i förra veckan ut i sociala medier med en vädjan att skänka 65 kr till dem i förmån för de mest utsatta. Då fixar de en matlåda som de sedan levererar till Stadsmissionen. Dock ger inte matlådorna någon större inkomst, men det håller verksamheten igång berättar Eklundshof för Aftonbladet. 

En annan väg att gå är likt mobila kaffebarsentreprenören Fogarolli som från och med den här veckan bjuder på kaffe till sjukvårdspersonal genom att låta företag sponsra dem och bli synliga medan de serverar kaffet. En timmes kaffeservering kostar 2000 kr för företagen.

 – Vi vet att personalen har det tufft och det ser ut att bli ännu hårdare framåt. Det kanske känns lite banalt att bjuda på kaffe men vi vet hur uppskattat det är, skriver Fogarolli i ett inlägg på den officiella Facebooksidan. 

Flertalet restauranger i Stockholm erbjuder dessutom rabatter upp till halva priset på maten för vårdpersonal då de kan visa upp tjänstekort. Exempelvis Reload Superfood Bar, Yuc Mexican, Yux LatAsian och alla Brödernas restauranger i Stockholm. Liknande initiativ syns även i sociala medier på flera platser i världen, exempelvis i USA, #Chefsforamerica och @MillionGallons. 

Läs även här om vårdföretaget Attendo som tar över personal från Nordic Choice. 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.