Annons:

BILDEXTRA: Här är NCL:s nya fartyg Aqua

Norwegian Cruise Line (NCL) avslöjar rederiets kryssningsfartyg nummer 20 – Norwegian Aqua, som också blir det första fartyget i den nya Prima Plus-klassen, enligt ett pressmeddelande.

Fartyget har plats för 3 571 passagerare och ombord finns världens första hybridrutschbana. Norwegian Aqua kommer att segla i april 2025 med en sjudagars kryssning i Karibien.

I enlighet med traditionen tillverkas NCL:s nästa generation kryssningsfartyg på det italienska varvet Fincantieri. Det nya Prima Plus-fartyget behåller många av de mest kända bekvämligheterna från systerfartygen Norwegian Prima och Norwegian Viva, men med 10 procent mer utrymme och kapacitet kommer Norwegian Aqua att ha större utomhusområden och en högre bemanning än något annat modernt kryssningsfartyg, vilket sätter nya standarder för upplevelser ombord.      

Norwegian Aqua mäter 322 meter, väger 156 300 bruttoton och har plats för 3 571 gäster.

Världens första hybridrutschbana, familjefavoriter och spänning på övre däck

De mest äventyrslystna kan få upp pulsen i världens första hybridrutschbana, ”Aqua Slidecoaster”. Den magnetiska rutschbanan går runt toppen av fartyget och skickar adrenalinhungriga gäster genom två olika banor – med och utan vatten, i hög hastighet. 

NCL:s populära tonårsklubb ”Entourage” kommer att ha ett eget område med åldersanpassade aktiviteter för 13–17-åringar. Familjefavoriten för 3–12-åringar, ”Splash Academy”, återvänder också till Norwegian Aqua.

Prima Class-favoriter som den 10 våningar höga fritt fall-rutschbanan ”The Drop” finns ombord, och spelrummet ”The Stadium” finns tillgängligt i en utökad version. ”Glow Court” är en digital sportanläggning med ett interaktivt LED-golv som förvandlas till en nattklubb på natten. 

Utomhusområdena är större på Norwegian Aqua än på något annat fartyg. Semesterlivet kan avnjutas i loungeområdet vid fartygets stora infinity edge-pool, som är utrustad med inbjudande dagbäddar. 

Ocean Boulevard sträcker sig runt hela fartyget och är den största hittills. Här kan du koppla av på ”Infinity Beach” eller på ”La Terrazza”, den stora utomhusloungen med havsutsikt så långt ögat når. En promenad längs ”Ocean Boulevard” avslutas med glasbron ”Ocean Walk”, som ger känslan av att gå i luften – högt över vattnet.

Större sviter och exklusiv lounge för ensamresenärer 

Haven by Norwegian® är NCL:s svit- och ship-in-ship koncept, och Norwegian Aqua kommer att ha 123 välutrustade sviter med exklusiv tillgång till soldäck, spa och infinitypool. Detta är det största antalet sviter någonsin på NCL:s fartyg. Bland svitnyheterna finns de nya Duplex Haven Suites med tre sovrum. De nya lyxsviterna ligger på två våningar och har separata vardagsrum och matplatser, en stor balkong, tre sovrum och tre badrum. 

Ensamresenärer kommer också att få fler boendealternativ med NCL:s nyligen utökade kategori för solohytter, som erbjuder mer utrymme och ett bredare utbud av boendealternativ. Förutom NCL:s karaktäristiska Studio-hytter erbjuder NCL:s nya Solo-hytter ”Solo Inside”, ”Solo Oceanview” och ”Solo Balcony”. Alla ensamresenärer har tillgång till den exklusiva Studio Lounge.

Norwegian Aqua kommer att segla för första gången i april 2025 med avgång från Port Canaveral i Florida. Därifrån seglar hon till den karibiska idyllen Puerto Plata i Dominikanska republiken, Tortola på Brittiska Jungfruöarna, St Thomas på amerikanska Jungfruöarna och NCL:s egen privata ö, Great Stirrup Cay i Bahamas.

Kommentarer är stängda.