Annons:

Dubai vill bli ett prisvänligt sommarresmål

Nyligen gästade Dubais turistråd Skandinavien och Finland för att uppdatera sina viktigaste samarbetspartners om senaste nytt från Dubai och diskutera kommande samarbeten, liksom för att få en inblick i tendenser och preferenser bland de nordiska resenärerna. Totalt höll turistrådet möten med över 20 olika researrangörer, enligt ett pressmeddelande.

I slutet av mars besökte turistrådet från ökenmetropolen Dubai, Dubai Department of Economy and Tourism, både Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Helsingfors för att träffa turistrådets samarbetspartners i Norden.

Under en vecka träffade Jameela Ahli, Nordic Head of Region från Dubai Department of Economy and Tourism, fem till sex researrangörer i varje stad – med fokus på Dubais viktigaste samarbetspartners. 

– Det har varit mycket givande att få ses ansikte mot ansikte med våra samarbetspartners och få höra mer om de nordiska resenärernas preferenser och ta del av nuvarande trender och tendenser på marknaden. Vi fick också möjlighet att diskutera kommande samarbeten och kampanjer i regionen. Därutöver pratade vi om våra kommande satsningar för att lyfta Dubai som ett prisvänligt sommarresmål– en period som erbjuder många bra möjligheter till ”affordable quality”. Jag ser fram emot att nu arbeta tillsammans med researrangörerna för att göra ännu fler nordiska resenärer uppmärksamma på de många möjligheter som Dubai erbjuder, året runt – oavsett om man drömmer om sol och strand eller upplevelser inom kultur, mat, outdoor och sport, säger Jameela Ahli, i ett pressmeddelande.

Stor potential – även på sommaren

En av de partners som turistrådet träffade var Nordic Leisure Travel Group, med huvudkontor i Stockholm.

– Dubai har stor potential att komma tillbaka som en av våra största helårsdestinationer, menar Jarno Holmström, Head of Production and Trading på Nordic Leisure Travel Group.

Turistrådet träffade också Jan Knutola, Head of Product på TUI Nordic, som också ser stor potential för Dubai på den nordiska marknaden:

– Dubai är en av de snabbast växande destinationerna just nu och med alla de spännande hotell och attraktioner som håller på att öppna, kommer det bli än mer intressant i framtiden – även som ett sommarresmål, säger Jan Knutola.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024